Så rengör du persiennerna – här är enkla knepen!

Är dina persienner dammiga? Oroa dig inte, du behöver inte ta ner dem för att rengöra dem! Så här enkelt får du persiennerna fräscha igen.

Persienner

Har du också skjutit på att rengöra dina persienner? Vi förstår dig! Att rengöra persienner kan kännas som den tråkigaste (och mest tidskrävande!) städuppgiften någonsin. Men om du känner att det är dags kan vi gladeligen meddela att det faktiskt är rätt enkelt! 

Så här rengör du dina persienner 

Se till att persiennerna är nedfällda. Sedan använder du bara en dammvippa eller en microfibertrasa som du dammar av persiennerna med. Du behöver alltså inte ta ner dem (även om det också går bra såklart). 

Ingrott damm som upplevs som flottigt? Då är ett tips, enligt Jysk, att använda en blöt trasa med pyttelite diskmedel (se till att diskmedlet inte innehåller starka kemikalier, detta kan skada lamellerna). Det här tar bort smutsen i ett nafs!

Läs också: Så putsar du fönster – utan ränder! 

Rengör persiennerna med såpa

Ett annat tips, från Persiennteamet, är att rengöra dina persienner med vatten och såpa. Blanda vatten och såpa och ta sedan en bomullshandske, eller en trasa, och doppa den i såpablandningen. Vrid ur trasan och torka sedan persiennerna. Var försiktig så de inte bryts av.

Källa: Jysk, Persiennteamet  

Vill du läsa mer om städning och hygien?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev – det är gratis!
Anmäl dig här!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar