Så smutsig är din hårborste!

Tvättar du hårborsten regelbundet? Om inte, så är det dags att börja nu. Så här smutsig är den!

hårborste

Vi använder hårborsten varje dag, vissa använder den till och med flera gånger per dag… Inte så konstigt att borsten blir smutsig! Borsten samlar lätt smuts, damm och döda hudceller – att rengöra sin hårborste regelbundet är med andra ord en bra idé. Åtminstone om du inte vill borsta ditt nytvättade hår med en snuskig borste!  

Så smutsig är hårborsten

Om du inte rengör din borste regelbundet finns det en stor chans att den innehåller en blandning av oljor, döda hudceller, damm, smuts och kvalster! Det är en riktig grogrund för bakterier som i värsta fall kan leda till infektioner, skriver Good housekeeping. Förutom de hygieniska aspekterna så fungerar borsten också sämre när den är full av hår och smuts.

Så rengör du din hårborste

Du gör rent din hårborste på samma sätt som du tvättar håret – med schampo! Börja med att ta bort alla hårstrån som fastnat i borsten. Fyll sedan upp handfatet med varmt vatten, häll i en matsked schampo och låt borsten ligga och dra i cirka 30 minuter. Skrubba därefter borsten med fingrarna, och skölj sedan bort schampot med varmt vatten. Låt borsten torka ordentligt innan du använder den igen!

Källa: Kicks, Goodhousekeeping.com 

Läs också: Så ofta ska du byta tandborste


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar