Städvarning: 5 ställen där snusket samlas!

Toalettstolen, avloppet och soffan – här är fem snuskiga ställen du ska städa extra noggrant!

Den här artikeln innehåller kommersiella länkar.

1. Skarvar och kakelfogar

Att städa duschkaklet i badrummet brukar vara snabbt avklarat, däremot är fogarna ofta svåra att få rena. Hudavlagringar och annan smuts fastnar lätt mellan plattorna och bildar grogrund för mögel. 

Dessa svarta mögelprickar kan också vara svåra att få bort med den vanliga trasan. Ett tips är att gnugga bort fläckarna med hjälp av en tandborste! Vill du underlätta jobbet ännu mer kan du använda en sådan här elektrisk rengöringsborste

2. Avlopp

Rensa avlopp – något vi alla måste ta tag i då och då. Smuts, småskräp och hårbollar som fastnar i handfatets avloppssil eller duschbrunn ger lätt en ofräsch lukt, och så småningom blir det helstopp i rören. Antingen rensar du avloppet själv eller ringer en rörjour. Rensar du själv är ett tips att ha den här avloppsrensaren hemma, så är du förberedd när det väl blir stopp. 


ANNONS

Vi i Villa Julkalender

 3. Soffan

Dags att storstäda? Glöm inte soffan.  

Glöm inte att städa soffan noggrant då och då. Under soffkuddarna och mellan springorna i soffan samlas det ofta gamla snacksrester, hårstrån och damm. En smart minidammsugare är toppen att ha till hands när du vill komma åt under ryggstöd och i skrymslen. 

4.  Disksvampar

Disksvampar och disktrasor är riktig bakteriehärdar. De bakterier som frodas på trasan kan sedan spridas till andra delar av köket, så byt gärna ut den då och då. Du kan också satsa på redskap som inte samlar smuts lika lätt, som den här silkonsvampen. Ett annat tips är att koka disktrasan, så försvinner bakterierna och du kan återbruka den.

5. Toalettstolar

Städa toaletten med ett enkelt husmorsknep – vinäger! 

Glöm inte att vara noga vid rengöringen av toaletten! Speciellt då många toarengöringsmedel får dåligt betyg när det kommer till rengöringsförmåga! Råd och röns undersökning visar att 8 av 16 toalettrengöringsmedel får bottenbetyg för just rengöring och faktiskt inte gör någon nytta alls! 

Som tur är finns det massvis med miljövänliga produkter i skafferiet du kan testa istället. För att ta bort kalkavlagringar i toaletten kan du hälla i en skvätt vinäger i toaletten. Låt verka i en timme och skrubba sedan bort smutsen med en borste. Sugen på att lära dig mer om miljövänlig städning? Här är boken för dig!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar

TV: Redaktionens bästa klipp!