Ta bort döda insekter från bilrutan – här är superknepet!

Trött på att det alltid är spår av insekter kvar på vindrutan efter att du tvättat bilen? Här är tricket som tar bort dem direkt!

Är lacken på din bil “pyntad” med diverse flugor och andra insekter? Vissa tider på året, när insektssvärmar fyller luften, kan det bli så illa att en helt nytvättad bil blir helt fläckig av kryp efter bara en kort tur ut på motorvägen. 

Det värsta är att sådant tyvärr inte heller försvinner efter en tvätt. Det verkar ofta som om insekterna borrat sig in i bilens lack! Och vad som är ännu värre: De försvinner inte heller efter en 6–12 minuters biltvätt på bensinstationen. Vi i villas danska systersajt Idenyt.dk tipsar om hur du löser problemet! 

Problemet: För kort tid i biltvätten!

Enligt danska tidningen Ekstra Bladet har Gert Johansen, som är konceptutvecklare av biltvättar på OK Benzin, en bra uppfattning om varför biltvättar inte hjälper för att tvätta bort insekter. 

– Det är på grund av tiden. Beroende på vilket program du kör, tvättas bilen mellan ungefär sex till tolv minuter, och under den tiden hinner insekterna inte alltid bli ordentligt mjuka, säger han.

Lösningen: Tricket för att ta bort insekter från bilen

Under varma och torra dagar torkas de döda insekterna in i bilen. Därför behöver de ”mjukas upp” i förväg innan du kör bilen genom en biltvätt.

Gert Johansen rekommenderar därför bilägaren att lägga en våt kökshandduk över de delar på bilen där insekterna fastnat. 

Låt kökshandduken ligga där i någon timme. Sedan är bilen klar för biltvätten och de döda  insekterna kommer garanterat försvinna från bilens yta! 

Läs också: Tre saker du aldrig ska göra i en bil med automatisk växellåda!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar