10 vackra grindar att inspireras av

Klassiskt vitt, falurött eller varför inte i elegant smide. Här listar vi fina grindar för alla smaker och behov – välkommen att inspireras!

Tvåfärgade grindar

1. Tvåfärgade grindar

Den här fina dubbelgrinden har målats med falu rödfärg, med spetsarna i vitt. Den här typen av grindar passar dig som behöver en bredare entré. De snedskurna kanterna hjälper vatten att rinna av, vilket kommer resultera i en ökad livslängd.

Granit och trä

2. Kombinera material

Det ena utesluter inte det andra – kombinera trä och granit! Det blir en elegant grind för dig som vill ha en lite lyxigare känsla. Tänk på att ha stabila stolpar för att klara grindens tryck vid anvädning.

Vit grind

3. Bred entré

Skapa en idyllisk känsla genom att följa den tråden, rött hus med vita knutar, genom att bryta av staketets röda färg med en vit grind. Den breda dubbelgrinden gör det möjligt för fordon att passera igenom.

Gärdesgård

4. Lantlig känsla

Vill du att grinden ska ha en lång livslängd och bevara den traditionella känslan? Låt då gärdesgården rama in din trädgård med tillhörande grind i trä. Gärdesgården blir bara vackrare med åren och är därför särskilt fin i en lantlig miljö.

Läs också: Bygga staket – guide för ett hållbart resultat

Valvingång

5. Romantisk stil

En stor valvingång med grind får era gäster att känna sig välkomna till just ert hus. Den passar dig som vill ha en mjuk, romantisk stil. Det blir dessutom riktigt vackert om du låter rosenbuskar klättra över ingången.

Utsmyckade smidesgrindar

6. Utsmyckad smidesgrind

Tycker du att det är jobbigt med underhåll? I så fall är detta grinden för dig. En smidesgrind är inte bara vacker – den kräver ganska lite underhåll och har dessutom lång livslängd.

Trägrind

7. Enkel trägrind

Less is more. Ibland räcker det med en enkel trägrind för att få en mer välkomnande känsla, och det blir därför extra fint med en matchande gång i trä som skapar ett enhetligt intryck.

Bågformade grindar

8. Bågformade grindar

En lite högre grind i vacker bågform som gör sig fantastiskt när det börjar blomstra. Den spetsiga toppen är inte bara dekorativ, den är funktionell också. Dels blir det svårare för fåglar att sätta sig på spetsarna, dels rinner vattnet av träet istället för att sjunka in. För bästa resultat, glöm inte att impregnera.

Grön grind

9. Bryt av i en annan färg

Spä på den lantliga charmen med en grön trägrind. En grön entré harmonierar nämligen fint med trädgården, och färgen symboliserar förutom natur även harmoni och hälsa. En idé kan också vara att plocka upp nyansen du har på ytterdörren eller spröjsen, till exempel gammaldags gult.

Stugromantiska grindar

10. Stugromantiska grindar

Den vita trägrinden går aldrig ur tiden och passar perfekt såväl till villan som till sommarhuset. Välj gärna en grind i ett tyngre träslag som gran, så sjunker vattnet inte in lika fort i träet.

Läs mer: Guide: Bygg en grind


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar