Supporterklappa steg för steg

Gör din egen supporterklappa av en bit plywood, tråd och silvertejp. Spreja med favoritlagetsfärger och klappa fram ditt lag!

Du behöver:

Multiverktyget Dremel 4200

Universalskapningssats (565)

Spiralskärbitar universal (561)

EZ SpeedClic: slipspindel och slipband (SC407)

En penna

A3-papper

Plywood-skiva, 40 x 30 x 7 cm (finns i hobbybutiker)

Band i en valfri färg (finns i hobbybutiker)

Silvertejp i en valfri färg (finns i hobbybutiker)

Sprejfärg i valfria färger (finns i hobbybutiker)

Kalkerpapper – genomskinligt papper (finns i hobbybutiker)

Stark tråd (finns i hobbybutiker)

Skissa

Börja med att lägga en bit av ett A3-papper ovanpå en plywood-skiva med en bit kalkerpapper mellan. Placera en hand på A3-pappret och följ utsidan av handen två gånger med en penna – ta även med handleden på ena skissen då denne kommer fungera som ett skaft. Fäst universalskapningssatsen (565) på Dremel 4200, följ linjerna och skär försiktigt ut handavritningen. Nu har du två händer, en med handtag och en utan.

Vill du hellre följa en mall hittar du en här!

Jämna ut kanter

Använd därefter din Dremel 4200 och EZ SpeedClic slipband för att jämna ut kanter på händer och handtag.

Spreja med färg

Nu ska din supporterklappa färgas. Spreja först på ditt favoritlags- eller nations färger på ena sidan av plywood- händerna. Låt dem torka helt innan du sprejar den andra sidan.

Borra

Ta fram ditt multiverktyg (Dremel 4200) igen. Lägg den tillskurna handen utan handtag ovanpå handen med handtag. Sätt in den spiralformade borren (Dremel 561) i universalskapningssatsen och borra två hål i botten av handen, igenom dem båda.

Tejpa

Linda bandet runt handtaget. Börja längst ned och se till att det blir en överlappning för varje varv så tejpen täcker till hela handtaget. Fäst ändarna med tejp.

Knyt ihop

Placera en penna mellan de båda handflatorna och för in en tråd genom de två hålen du borrade. Knyt en stram knut, ta bort pennan, och din ”supporterklappa” är klar att användas! Du är nu redo att heja på sitt favoritlag med din unika klappare.

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED COLORAMA

Sätt färg på hemmahösten – 9 smarta inredningtips

När kvällarna blir mörkare är det dags att återvända till inomhusmyset. Passa på att förnya stilen i hemmet och förverkliga dina idéer nu innan vintern kommer. Coloramas inredningsexpert Julia tipsar om hur du väljer bland alla färger och tapeter.
tapeter

Hösten är en härlig tid för att satsa lite extra på hemmet, och förnya genom att måla om ett helt rum, sätta upp en tapet eller byta färg på en möbel. Vi översköljs av bilder på inspirerande hem hela tiden, men ibland kan det vara svårt att komma igång med sitt egna, då det finns så många tapeter och kulörer att välja mellan. Ska man vara djärv och satsa på något stormönstrat eller färgstarkt, eller något mer diskret som passar det mesta? Och klarar man av att göra jobbet själv?

Med rådgivning från de som kan blir allt så mycket lättare. På Colorama får du hjälp av utbildade experter inom färg, tapet, kulörmatchning och heminredning att hitta rätt produkter till just ditt projekt, utifrån ett brett sortiment. Här får du all vägledning som behövs för att uppnå ett lyckat resultat. Nedan bjuder Coloramas inredningexpert Julia på några tips om vad du ska tänka på inför valet av färg och tapet.

Välja färg och tapet – 9 smarta tips

1. Skapa harmoni med huset

När är huset byggt? Ta gärna reda på vilka stilar och färgval som var aktuella då för att väcka inspirationen. Att renovera och göra om enligt bostadens tidsepok skapar ofta ett harmoniskt och själfullt resultat.

2. Var inte rädd för mönster

Mönstrade tapeter ger hemmet en personlig och ombonad känsla. Och med moderna slitstarka non woven-tapeter, som du sätter upp direkt på en limmad vägg, är det lätt att mönsterpassa.

3. Hitta en röd tråd

Har du hittat en färgsprakande tapet som du fastnat för är det smart att skapa en röd tråd i färgsättningen till det intilliggande rummet. Du kan välja ett liknande mönster i en svagare nyans, eller plocka upp en kulör från tapeten. Ränder blir jättefint i kombination med mönster eftersom det neutraliserar och lugnar intrycket mer än en vit vägg.

4. Matcha med möblerna

Genom att utgå ifrån nyanserna på möblerna i rummet när du väljer tapet eller kulör så skapar du harmoni. De kanske kan fångas upp i ett tapetmönster, eller tvärtom, användas som kontrastfärger som bryter av mot väggarna.

mala om

5. Tänk på ljuset

Vilket väderstreck ligger rummets fönster i? Ljus från norr och öster ger en kall påverkan på kulörer, medan ljus från söder och väster påverkar kulörerna så de känns varma. Grått kan till exempel ändra sig från lila till blått, grönt och rosa. Desto ljusare grå kulör, ju mer förändras den av ljuset.

6. Testa med prover

Eftersom alla kulörer upplevs olika beroende på ljus och storlek på rummet rekommenderar vi alltid att provmåla. Måla gärna upp olika kulörprover på flera av väggarna i rummet och känn efter. En bra tumregel är att måla ungefär 1×1 meter stor yta. Ska du tapetsera är det bra att beställa eller låna med dig tapetprover hem för att se hur tapeten upplevs i rummet.

måla lister

7. Måla in lister och dörrar

Tar du upp en nyans från tapeten för att måla lister och dörrar med, skapar du ytterligare djup i rummet. I många fall ger det ett mjukare intryck än vitt. Men vill du ha klassiskt vita lister och dörrar finns det olika vita kulörer att välja mellan för att skapa känslan av varmt eller kallt.

8. Välj matt glans

När du ska köpa målarfärg ställs du inför valet av glansgrad. Vi rekommenderar att du väljer en så matt väggfärg som möjligt för snyggast finish, gärna Jotun Lady Pure Color eller Alcro ad.stil som båda två är slittåliga, avtorkningsbara och helmatta färger. De är premiumprodukter som står sig bra över tid.

barnrum
En fantasifullt mönstrad tapet kan vara fin i kombination med ränder.

9. Boka en konsultation

Det bästa tipset är att boka en konsultation i butik eller ett hembesök med någon av våra inredningsexperter. Under mötet går ni igenom projektet och du får berätta om dina tankar, behov och önskemål. Sedan träffas ni en gång till för presentation av designförslag.

Här hittar du fler tips!

Colorama.se hittar du fler experttips, mängder av inspiration och din närmaste Coloramabutik där du kan få personlig rådgivning.

Mest lästa artiklar