13 tråkiga (men ack så viktiga) beslut

Hur länge har du skjutit på att gå till tandläkaren, säga upp hemtelefonen och ta tag i pensionssparandet? Nu är det dags att bocka av i att göra-listan en gång för alla!


1. Fixa rätt försäkring

Har du koll på vad som ingår i din hemförsäkring om olyckan skulle vara framme? Du kan jämföra de olika försäkringsbolagen på nätet – gratis. Jämför på Elskling.se och Compricer.se.

2. Skippa pappersfakturorna

Med e-fakturor får du alla räkningar samlade på ett och samma ställe, och du tjänar dessutom på det eftersom du slipper faktureringsavgiften. 

3. Jämför avtal

Har du haft samma mobiloperatör, elbolag och bank sedan Dackefejden? Då är det hög tid att ta en titt på om du verkligen har valt dem som ger dig bäst avtal. Jämför på Mobilabonnemang.se och Svd.se/rantekartan.

4. Spara smart

Ekar det tomt i spargrisen? Starta ett sparkonto hos din bank, eller placera pengarna i fonder. Dåligt med pengar? En liten peng kan alla avvara varje månad, och som en dag kan bli en stor summa.

5. Ta tag i pensionen

Du vet det där orangea kuvertet som kommer en gång om året? Öppna det. 

6. Ställ dig i kö

Ställ dig och/eller dina barn i bostadskö (de kommer att tacka dig när de vill flytta hemifrån). 

7. Avsluta onödiga abonnemang

Använder du verkligen samtliga tjänster du har tecknat abonnemang för, eller står vissa bara och tickar pengar? Hemtelefonen, Netflix, HBO – säg upp dem du inte behöver. Nu.

8. Ta tempen på huset

Är du rädd att taket är för gammalt eller att det är fukt i källaren? Boka en besiktningsman som kan kolla upp det!

9. Köp dig fri

Bara för att du kan så måste du inte fixa det trasiga bildäcket eller tapetsera hela huset själv. Anlita någon som gör det åt dig, och använd rot-avdraget om det går! Ladda ner ett avtal hos Avtal24.se så att du har allt på papper.

10. Skänk bort dina kläder

Har du garderoben full av plagg du inte använder? Sälj paltorna på en loppmarknad – eller skänk dem till bättre behövande.

11. Släng skräpet

Har du så många prylar i förrådet att du knappt får igen dörren? Åk till en återvinningscentral med sådant som ska kastas. 

12. Boka tid hos tandläkaren

Bara för att det inte gör ont betyder det inte att allt är bra.

13. Laga kroppen

Är det inte dags att kolla upp den där kliande fläcken? Hos Smartvård.se får du rabatt som medlem i  Vi i Villa-klubben.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar