Åh nej, regn på midsommar – igen! Här är 6 tips när det regnar!

Jaha, ännu en regnig midsommar. Men häng inte läpp för det! Här är alla tips på hur du fixar en magisk midsommar ändå.

regn på midsommar

Inga väderprognoser verkar lyckas pricka in midsommarvädret rätt. Men tyvärr brukar det vara en överhängande stor risk för dåligt väder, och till och med regn. Så även om vi inte vet hur vädret blir ännu, är det bäst att rusta för det värsta scenariot. Här bjuder vi på några tips för ett roligare – om än blött – midsommarfirande!

6 tips för en regnig midsommar

1. Regn, regn, regn 

A och O för en lyckad midsommar? Att planera för regn. Sitt inte och dröm om en midsommar där ni njuter av värme och sol. Nej, tänk inte ens tanken! Det mest troliga är att det är kallt, regnigt och blåsigt – så rusta för det istället. Skulle solen kika fram får ni se det som en bonus! 

2. Paraply, filtar och regnkläder 

Packa eller ställ fram allt man kan tänkas behöva för regn. Paraply, varma filtar och regnkläder, så är ni redo. Bring on the rain! 

Läs också: Här är GODASTE midsommartårtan!

regn på midsommar partytält
Regn på midsommar? Fira i ett mysigt partytält.

3. Hyr ett partytält 

Ta skydd från regnet och fira midsommar i ett partytält! Hyr, köp, eller kolla med grannarna om de har ett att låna ut! Ett tips är att skriva och fråga i lokala facebook-grupper, kanske någon ska resa bort över midsommar och har ett tält de gärna lånar ut? 

4. Inget partytält? Ta in festen

Nej, man måste inte vara utomhus och fira midsommar, även om ”det hör till”. Ta en snabb runda runt midsommarstången, och tillbringa sedan resten av tiden inne i den underbara värmen, där ni kan njuta av god mat och dryck – utan att hacka tänder! 

Läs också: Så binder du en midsommarkrans! 

5. Inomhuslekar 

Hoppa säck, ägg i sked och äpple i vattenskålen, ja på midsommar hör det till att leka roliga lekar. Men om det regnar kanske det inte lockar lika mycket … Satsa istället på roliga inomhuslekar. Varför inte köra ett musikquiz, snurra flaskan eller leka charader? 

Regnar det inte? Här är sju lekar som passar perfekt till midsommarfesten!

6. Dekorera mysigt! 

En mörk himmel och regn kan faktiskt göra midsommarfesten otroligt mysig (så länge man är rätt klädd …). Ett tips är att satsa på att göra platsen ni ska fira på extra mysig. Häng upp ljusslingor, plocka fina blommor, duka extra fint, ta fram ljus och ljuslyktor och helt enkelt maxa myset! 

Glad, regnig midsommar! 

Läs också: Så lyckas du med sommarfesten – 17 tips!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar