ANNONS FRÅN ECKERÖ LINJEN

Åter dags för populär viltbordstradition på Eckerö Linjen

Att förgylla hösten med roliga och spännande aktiviteter på nära håll lockar – och många väljer därför att njuta av Eckerö Linjens dagskryssningar.

eckerö linjen viltbord

Det populära viltbordet dukades upp 23 september och håller på till 17 november på Eckerö Linjens dagskryssningar. Baserat på tidigare år väntar en ny succé. Tomas Berlin, köksmästare på Eckerö Linjen, berättar att de i snitt brukar ha 20–25 000 gäster som varje säsong avnjuter de utsökta rätterna från viltbordet.

– Hösten bjuder på många fina råvaror, och gillar du viltkött är detta något som du med stor sannolikhet kommer tycka om. Här hittar du exempelvis rökt vildsvin från Musko rökeri i Väddö, tjälknöl av älg, vildand i jägmästarsås, mustiga höstgrytor, inkokt röding, västerbottenosgratinerade rotsaker och en mängd andra rätter. Som i all matlagning ombord använder vi oss så långt som det är möjligt av lokala råvaror, säger han.

Billigare pris på webben

Viltbordet serveras på 13:30-, 15.00- och 18:30-avgången alla dagar. På lördagar står det redo att avnjutas redan på 10.00-avgången. Dessutom kommer det i år finnas ett kampanjerbjudande att nyttja via webben, berättar Tove Lolax, digital kommunikatör på Eckerö Linjen.

– Om du åker och äter viltbord mellan söndagar och torsdagar och bokar din resa via vår webbsida får du viltbordet för 290 kronor. Ordinarie pris är 370 kronor.

Få mer information om viltbordet här

Mycket att göra

På båten finns dock bra mycket mer än enbart god mat. Exempelvis kan besökare ta del av liveunderhållning med fartygets kryssningsvärdar alla dagar i veckan och under helgerna bjuds externa artister in. Ombord finns även en taxfreebutik med ett brett urval av produkter och den som önskar gå i land på Åland har ett fantastiskt örike att upptäcka.

– Många stiger av på Åland och kombinerar båtresan med en minisemester där. Oavsett om man bara vill ha en trevlig dagsutflykt på några timmar eller en liten weekend är det verkligen en perfekt resa som hela familjen kan ta del av, avslutar Tove Lolax.

Läs mer om Eckerö Linjens resepaket här

Mest lästa artiklar