ANNONS FRÅN RISSKOV BILSEMESTER

Åk på bilresa till Östersjökusten i sommar!

Sugen på en spännande bilresa under semestern? Upptäck historiska städer, fantastisk natur och njut av den tyska Östersjökusten i sommar. 


En bilresa är ett perfekt tillfälle att uppleva en unik semes- ter, och den tyska Östersjökusten erbjuder något för alla. Historiska medeltidsstäder, vita sandstränder och tyska pittoreska restauranger. Längs med Östersjökusten kan du börja vistelsen i staden Schleswig och lära dig mer om vikingatiden på museet Haithabu. Checka in på Hotel Hohenzollern från endast 1 229 kr inklusive halvpension.

 

Vita sandstränder

Längs med Östersjökusten finner du historiska badorter med hundra- årig historia. Glöm inte att packa strandväskan för ett besök till en av Kiels vackra stränder där du kan njuta av ett dopp i det klarblå havet. Bo på Hotel Friedrich Franz Palais tre nätter inklusive halvpension från endast 1629 kr. 

 

Fantastisk natur och cykelleder

Lämna bilen för en dag och missa inte chansen att upptäcka Öster- sjökusten via cykel. Susa fram på den flera hundra kilometer långa cykelleden Ostseeküsten-Radweg med havet precis intill. Stanna för en spontan lunch vid någon av alla de gamla och mysiga byarna som du finner på vägen. Ta in på A-ja Warnemünde das Resort två nätter inklusive halvpension från endast 1 319 kr.

 

Nöjespark och renässansslott

Reser du med barn? En kort bilfärd utanför Lübeck finner ni nöjes- parken Hansa-Park med åkattraktioner för stora som små. Kanske hör ni till de modiga som vågar testa vattenrutschkanan med en vinkel på 85 grader nedåt. Ta in på Tryp Lübeck Aquamarine tre nätter inklusive en trerättersmiddag från endast 1 479 kr.

Har du ett intresse av gamla slott åker du med fördel vidare till Schwerin. Här hittar du ett renässansslott med museum väl värt ett besök. Staden i sig är en pittoresk liten pärla. Passa på att äta middag på restaurang Lukas, känd för sina goda fisk- och skaldjursrätter. Här kan ni bo på Hotel Rabenstein från endast 1 169 kr.  

 

Historiska stadskärnor: Wismar och Stralsund

Är du intresserad av historia får du inte missa att besöka Wismar och Staslund (som är en av Tysklands nordligaste städer efter Flensburg). De gamla stadskärnorna härstammar från medeltiden och var viktiga handelscentrum. Bo på fyrstjärniga hotell Europa Greifswald två nätter inklusive halvpension från endast 919 kr. 

Mest lästa artiklar