ANNONS FRÅN RISSKOV BILSEMESTER

Guide: Bilsemester på Östersjökusten

Upplev Västervik, Oskarshamn, Kalmar, Öland och Gotland i sommar. Risskov Bilsemester guidar dig till sevärdheterna du inte får missa! 


Västervik – festivaler och skärgårdsliv

I den mysiga lilla skärgårds- staden vet man vad det innebär att ha roligt! Västervik är nämligen känd för sina fester: Västerviks Karnevalen, Skärgårdsfestivalen och Visfestivalen, för att nämna några. Den som hellre vill njuta av stadens historia letar upp Båtmansstugorna från 1700- talet, promenerar över till Slottsholmen och Stegeholms slottsruin från 1300-talet – eller tar sig en liten bit utanför stadskärnan för ett besök på Gränsö slott. 

Missa inte att ta en båttur ut i den vackra skärgården och ta en titt på den sagoliknande byggnaden Spårö båk. Upplev skärgårdsmiljön och bo på Hotel Fängelset för endast 979 kr per person i dubbelrum. 

Oskarshamn – museum och mystisk ö

Här finns en rad spännande museum att upptäcka: Döderhultarmuseet, Oskarshamns Sjöfartsmuseum, Biologiska museet och Oskarshamns grafiska museum är alla värda ett besök. Ta in på Clarion Collection Hotel Post från endaat 1 179 kr inklusive halvpension per person i dubbelrum.

Ta båten ut till den mytomspunna ön Blå Jungfrun – även känd som Blåkulla. Leta efter häxor i grottorna och ta ett varv i labyrinten Trojeborg. Men ta inte med någon sten från ön, det sägs nämligen betyda otur. Bo på Hotel Rum Oscar från endast 679 kr per person i dubbelrum.

Kalmar och Öland – kultur och shopping

Kalmar är en magisk stad för historiefantasten. Upptäck Kalmar slott som är flera hundra år gammalt. Bo på BW Kalmarsund för endast 1 379 kr inklusive halvpension per person i dubbelrum. Gör även ett besök på Kalmar läns museum där du hittar Regalskeppet Kronan som vilat 300 år på havets botten.

Ta en dagstur över till härliga semesterön Öland via Ölandsbron. Sola och bada på Böda Sand, promenera utanför Solliden, ta en selfie vid Sveriges högsta fyr Långe Jan, och shoppa i Borgholm. Bo på fyrstjärniga First Hotell Witt för endast 979 kr per person i dubbelrum. 

Gotland – ringmur och raukar 

Ta färjan till Gotland – och var beredd på att vilja åka tillbaka igen, här finns det så mycket att uppleva att du behöver minst två veckor. Lämna inte ön innan du har sett de enorma stenformationerna som kallas raukar, har badat i Blå lagunen, tagit en fika på Fårö, och flanerat längs ringmuren i Visby.

Missa inte Medeltidsveckan om du har barn, eller Kallbadhuset (som i folkmun kallas Kallis) om du vill sippa drinkar efter en dag på stranden. Även Furillen, Kneippbyn och Lummelundagrottorna är platser att lägga på minnet. Bo central i Visby på Best Western Solhem Hotel för endast 1 549 kr per person i dubbelrum. 

 

 

Erbjudande för Vi i Villas läsare:

För att boka aktuella erbjudanden, besök Risskov.se eller ring vår kundservice: 040-611 61 30. Ange kod: Kust. 
Priserna gäller per person i dubbelrum. 

Mest lästa artiklar