ANNONS FRÅN E-BOKS

Bloggaren Emma Tiger: ”Fler företag borde ansluta sig till e-Boks”

Det börjar kännas omodernt med papper. Eller det har gjort det ett bra tag. I takt med att mer och mer digitaliseras i samhället, vare sig vi vill det eller inte, så gäller det att hänga med i svängarna för att inte halka efter. 


e-Boks är en av flera digitala brevlådor vars tjänster blir allt vanligare. Många vet inte om det, men tjänsten gör mer än att ”bara” göra din post tillgänglig digitalt. Du kan också spara viktiga dokument, som lagfarter, hyreskontrakt, fakturor, försäkringspapper, rut- och rotavdrag — listan kan göras lång.

Företag måste ansluta sig

Ända sedan starten 2001 har tjänsten utvecklats parallellt med de allt jämt växande digitala framstegen, och i dag väntar man egentligen bara på att andra aktörer ska hoppa på tåget.

– Jag skulle vilja se att fler företag, som banker och försäkringsbolag, anslöt sig till tjänsten. Om man kan koppla sitt kort för att få elektroniska kvitton sparade i e-Boks är det en förutsättning av majoriteten av företag ansluter sig. Det vore super, säger bloggaren Emma Tiger, som använt sig av e-Boks under en längre tid.

Fysiska papper ett minne blott

För Emma Tiger är det huvudsakliga användningsområdet den digitala brevlådan.

– En av de stora nyttorna med e-Boks är att jag får min viktiga post var jag än är. Jag behöver inte vara hemma för att ta emot posten, och den är separerad från reklam och annat som vanligtvis fyller min fysiska brevlåda.

För Emma har en av de stora fördelarna med e-Boks varit att slippa spara papper i pärmar hemma — i stället finns de digitalt i mappar inuti appen.

– Det allra bästa är att mina dokument där är trygga, och kommer aldrig blekna eller förstöras eftersom de finns elektroniskt!, säger Emma.

Fakta e-Boks

  • Grundades 2001
  • Erbjuder bland annat digital brevlåda och möjligheten att skriva under avtal genom BankiD
  • Riktar sig till privatpersoner, företag och myndigheter
  • Oavsett om det rör sig om ett företag eller myndighet väljer du själva vilka som får skicka digitala brev till dig

Läs mer om e-Boks här

Mest lästa artiklar