Annons för husmanhagberg.se

Går du i säljtankar? 5 sätt att maximera försäljningsvärdet

Om du funderar på att sälja din fastighet är det viktigt att du fattar välgrundade beslut som kan leda till en lyckad försäljning. För att göra detta måste du förstå värdet på din fastighet och att detta värde omfattar flera olika faktorer som fastighetens storlek, skick, område och faciliteter. Du vill trots allt tjäna på att sälja din fastighet, inte tvärtom. Vi delar med oss av fem praktiska tips om hur du kan maximera försäljningsvärdet här!

1. Rådfråga din mäklare

Att anlita en fastighetsmäklare kostar naturligtvis en hel del, men du kommer inte att uppnå samma avkastning utan ett proffs. Om du inte redan har anlitat någon föreslår vi att du tar en titt på mäklare i Sverige här och hittar den som passar dig bäst. Fastighetsmäklare kan nämligen ge dig en inblick i fastighetsmarknaden som du inte kan få på egen hand, och således ge dig tips om vad du kan göra för att maximera värdet inför försäljning.

2. Städa upp, men behåll en ombonad känsla

Nästa steg är att röja upp. Välj vad du ska behålla, vad du ska sälja och vad du ska ge bort. För att försäljningen ska bli framgångsrik måste potentiella köpare kunna se sitt framtida hem framför sig. Om fastigheten är stökig och fylld med otympliga föremål på bilderna eller under visningarna gör du det svårt för dem. Se därför till att hemmet är iordning, men behåll gärna saker som gröna växter och praktfulla textilier för att upprätthålla en ombonad atmosfär.

3. Få rummen att se större och ljusare ut med ny färg

Ett relativt billigt sätt att maximera värdet på din fastighet innan det är dags för försäljning är att måla om väggarna i vissa eller alla rum. Genom att sätta färg på väggarna kommer fastigheten plötsligt att se mycket större och ljusare ut än tidigare. Detta är särskilt fördelaktigt om dina vita väggar har blivit smutsiga eller till och med gula med åren. Då kan ett nytt lager färg göra underverk för helhetsintrycket!

4. Få ditt hem att dofta gott inför visningar

Det här är ett tips som många fastighetsägare faktiskt förbiser. Ändå är det så lätt att åstadkomma! Med en behaglig snarare än unken doft i bostaden kan du potentiellt öka försäljningsvärdet. Om potentiella köpare kommer till din fastighet på en visning och känner en härsken lukt kommer de troligen inte tillbaka. Därför är det första du bör göra att åtgärda alla illaluktande källor. Därefter kan du sprida behagliga dofter genom att till exempel tända några doftljus eller baka kanelbullar inför en visning.

5. Be någon du känner att bedöma fastigheten

Innan de ”riktiga” visningarna är det en bra idé att be en vän att ta en titt på fastigheten. Det är lätt att bli blind för vissa delar av hemmet, inte minst om du har bott där i många år. Och även om fastighetsmäklare agerar som tredje part kan de mycket väl vara yrkesskadade och missa vissa saker de också. Genom att få en opartisk värdering av din fastighet vet du vad du kan behöva åtgärda för att optimera värdet.

Mest lästa artiklar