ANNONS FRÅN SVENSKA FRIBREVSBOLAGET

Så ser du hur du höjer din pension – på fem minuter

För många känns det så krångligt att tänka på pensionen att man i stället låter bli – det kan du förlora stora pengar på. Med detta verktyg blir det enkelt!

Mitt i livet känns pensionen kanske långt borta och svår att får grepp om. Har du, som de flesta andra svenskar, också bytt jobb några gånger kan det vara extra svårt att få grepp om hur du egentligen ligger till med pensionssparandet. Du har då förmodligen ditt kapital utspritt mellan flera olika bolag, till olika avkastning och olika avgifter. Det handlar om dina så kallade fribrev – dina tillgodohavanden i avlutade pensionsförsäkringar. Hur dina fribrev är placerade kommer att påverka din framtida pension. Svenska Fribrevsbolagets affärsidé är att rikta ljuset mot dessa för många “dolda” besparingar och hjälpa dig att få grepp om din situation.

Kostnadsfri pensionsanalys – ett knapptryck bort

– Vi har utvecklat en enkel och kostnadsfri pensionsanalystjänst. Den hämtar information om just dina pensionspengar och vi gör en analys av hur och till vilka villkor dina pensionspengar är placerade, säger Max Danielsson på Svenska Fribrevsbolaget.

Pensionsanalysen beställer du enkelt på www.svenskafribrevsbolaget.se med hjälp av BankID. Det tar bara ett par minuter och sammanställningen levereras till dig digitalt inom två veckor. Tjänsten är gratis och du förbinder dig inte till något.

– Vi vill göra det enklare att få en överblick över sin situation och bidra till att fler får ut så mycket som möjligt i pension. Alla borde göra en analys, för sin egen framtids skull, säger Max Danielsson.

Lägre avgifter – en väg till högre pension

En nyckel till en högre pension är ofta att samla sitt pensionssparande på ett ställe. Analysen kan till exempel visa att det finns möjlighet att spara mycket pengar genom att byta till en pensionsförsäkring med lägre avgift.

– Det är många som betalar onödigt höga avgifter på sina pensionspengar, utan att veta om det, säger Max Danielsson. 

Svenska Fribrevsbolaget har räknat ut att den genomsnittliga kunden, som är 56 år gammal, sparar 130 000 kronor fram till pension genom att byta till deras pensionsförsäkring med lägre avgift. Den som betalar högre avgifter än snittet, eller den som ser över sin pension vid en yngre ålder, kan spara ännu mer.

– Även om vi haft flytträtt en längre tid är det få som flyttar sina pensionsbesparingar. Brist på kunskap eller att det känns för komplext är säkert en förklaring. Den som drabbas hårdast av höga avgifter kan förlora uppemot en fjärdedel av sin pension, visar våra beräkningar. Det är ju ganska illa, säger Max Danielsson.

Beställ din pensionsanalys här

Mest lästa artiklar