Annons för kvalitetsflytt.se

Flyttstäda – värt att känna till innan städningen

Inför en flytt måste du städa ditt befintliga hem innan du överlämnar nycklarna till den nya ägaren. Men att flyttstäda tar sin lilla tid, och det finns saker du måste ta i beaktande för att se till att de nya ägarna blir nöjda. Vi har sammanställt en praktisk artikel med saker du bör veta innan du påbörjar flyttstädningen.

Köpekontrakt innehåller vanligtvis en klausul om att bostaden måste överlämnas ren och fräsch. Om fastighetsägarna eller de som flyttar in inte är nöjda kan du bli tvungen att göra om städningen och i värsta fall bli ersättningsskyldig. Därav vikten av att se till att allt är på sin plats innan städbesiktningen.

Kraven är höga, så överväg en flytt-/städfirma

Det räcker inte att dammsuga och moppa golvet för att bli godkänd under städbesiktningen. Ofta är kraven på flyttstädningar väldigt höga och därför är sannolikheten för att du misslyckas om du själv utför städningen ganska stor. Faktum är att förutsättningen för en flyttstädning är att den ska göra likas bra som en professionell städfirma. För att undvika att behöva göra om städningen eller i värsta fall bli ersättningsskyldig är det därför smart att anlita ett proffs för att göra jobbet.

Det bästa alternativet är av den orsaken att anlita en flyttfirma som erbjuder helhetslösningar, till exempel flyttstädning och flyttpackning utöver hjälp med själva transporten. Om du bor i huvudstaden kan du med fördel anlita en flyttfirma i Stockholm som erbjuder en komplett tjänst från flyttens början till slut. Kvalitetsflytt är till exempel en flyttfirma i Stockholm med många års erfarenhet och hundratals nöjda kunder som säkerställer att din flyttstädning uppfyller kraven i köpeavtalet. Om du anlitar ett proffs för att göra jobbet åt dig kan du ägna din dyrbara tid åt annat i stället för att oroa dig för städningen.

Flyttstäda själv? Checklista för godkänd städbesiktning

Även om det alltid rekommenderas att välja en flytt- eller städfirma för att få städningen utförd på ett professionellt sätt, är det absolut inte omöjligt att bli godkänd under städbesiktningen om du flyttstädar på egen hand. Om du inte har råd att betala för professionell hjälp eller om du helt enkelt tycker att det kan vara givande att göra det själv kan du följa vår checklista för godkänd städbesiktning här.

  • Alla golv ska dammsugas och torkas ordentligt.
  • Väggar, tak och dörrar ska dammas av och rengöras.
  • Tavelkrokar, klistermärken och andra ting ska avlägsnas från väggarna.
  • Alla skåp, garderober och andra förvaringsmöbler ska rengöras.
  • Alla ytor, till exempel bord och köksbänkar, ska torkas och rengöras noggrant.
  • I badrummet ska allt rengöras och putsas. Avloppen bör rensas och duschen/badkaret bör avkalkas.
  • Alla fönster ska putsas och fönsterkarmar och fönsterbänkar rengöras.
  • I köket ska spisens inre och yttre rengöras, kyl och frys avfrostas och fläktens filter rengöras.

Ditt hem ska se nytt och fräscht ut innan du överlämnar nycklarna

Trots att du förmodligen aldrig kommer att sätta din fot i din gamla bostad igen när du har lämnat över nycklarna bör du lämna det i samma skick som när du flyttade in. Det betyder att ditt hem måste se nytt och fräscht ut, oavsett om du har ansvarat för städningen själv eller anlitat en flyttfirma i Stockholm.

Mest lästa artiklar