ANNONS FRÅN COMPRICER

Spara pengar på din villaförsäkring – så gör du

Det är tuffa ekonomiska tider, inte minst för dig som bor i villa. Tur är då att det finns pengar att spara – genom din villaförsäkring och Compricer.

Under det senaste året har mycket i vardagen blivit avsevärt dyrare. Särskilt drabbade är villaägare, vars hutlöst dyra elräkningar inneburit en rejäl huvudvärk för många. Många letar nu efter alternativa vägar för att spara på utgifterna varje månad – och det finns ett sätt som är smidigare än många andra.

Villaförsäkringen är av förklarliga skäl en viktig del av ekvationen och ett måste för dig som bor i villa. Det är det skydd som ser till att du och din familj är säkra och trygga om olyckan skulle vara framme och täcker allt från själva byggnaden – till allt som du äger och förvarar i ditt hem, från möbler och elektronik till kläder, smycken och andra dyrgripar. Det kan dock lätt bli en kostnad varje månad, men genom att se över dina alternativ finns flera möjligheter
att spara flera tusenlappar varje år.

– När vi gör större inköp i vardagen är det vanligt att jämföra olika produkter med varandra, men när det kommer till villaförsäkringen är det vanligt att ta ”första bästa” just för att det tidigare varit klurigt att få en tydlig överblick. Man har ofta valt den försäkring man alltid har haft eller den försäkring ens föräldrar har haft. Därför finns vi på Compricer: för att du snabbt och enkelt ska kunna hitta en bra och prisvärd försäkring för just dig, berättar Christina Sahlberg, sparekonom på Compricer.

Se vad du kan spara på din villaförsäkring här

Hur kan du spara pengar på din villaförsäkring?

Precis som med alla försäkringar är det viktigt att regelbundet granska din villaförsäkring för att se om du får rätt skydd till rätt pris. Se de tre snabba tipsen nedan från Compricers sparekonomer kring hur du enkelt kan spara pengar på din villaförsäkring:

  1. Jämför försäkringar – det finns många olika försäkringsbolag, så det är viktigt att se över alla olika alternativ för att hitta den som passar dig bäst. Genom att använda en jämförelsetjänst som Compricer kan du enkelt se priser och villkor från flera olika bolag.
  2. Höj självrisken – genom att höja självrisken på din villaförsäkring kan du sänka månadskostnaden. Kom dock ihåg att detta innebär en större kostnad om olyckan skulle vara framme.
  3. Byt försäkringsbolag – om du hittar en försäkring med bättre villkor och lägre pris är det mycket enkelt att byta. Det blir dessutom ännu enklare med hjälp av Compricer som erbjuder en hjälpande hand från start till mål.

Fritidshusförsäkring – en väl värd investering

Som villaägare är det näst intill obligatoriskt med en villaförsäkring, och detsamma gäller för ditt fritidshus.

– Gemensamt för nästan alla fritidshusägare är att det är boenden som står tomma oftare och längre än en villa. Detta innebär att du inte alltid har koll på vad som kan inträffa; skadegörelse, inbrott, bränder eller vattenläckor. En försäkring kostar pengar, men det är en markant skillnad mot vad de skulle kosta om någonting inträffar och du står tomhänt, förklarar Christina.

Vill du veta mer kring din fritidshusförsäkring? Se här!

Vare sig du letar efter en försäkring till din villa, ditt fritidshus eller någonting annat kan du alltid få hjälp av Compricer och deras rådgivare. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder inte upp dig på någonting innan du hittat något som passar dig perfekt, säger Christina och avslutar:

– Det skadar ju inte att kika då och då. Det är väldigt enkelt att använda vår tjänst och i bästa fall så hittar du något som gör att du sparar en större summa varje månad – och det är ju härligt!

Få mer information om Compricer här

Mest lästa artiklar