ANNONS FRÅN COMPRICER

Sparekonomen tipsar: Så väljer du rätt försäkring till din bil

Klurar du på vad du ska ha för försäkring till bilen? Med hjälp av Compricer blir valet minst sagt en enkel historia.

Att ha rätt form av bilförsäkring är av största vikt för att både du och din bil ska vara rätt skyddade när oväntade skador och/eller olyckor inträffar. Att ha en vanlig trafikförsäkring är obligatoriskt enligt lag och genom denna täcks skador som drabbar tredje part. För att få ett bättre, mer omfattande skydd, kan det därför varje klokt att välja antingen en halv- eller helförsäkring. Att hitta rätt försäkring är dock enklare sagt än gjort.

– Därför finns vi på Compricer. Vår vision är att göra det enkelt att välja en bilförsäkring som passar, utan en massa krångel, berättar Christina Sahlberg, sparekonom på prisjämförelsetjänsten Compricer.

Skillnaden mellan halv- och helförsäkring

Genom att teckna en halvförsäkring så får du utöver den obligatoriska trafikförsäkringen ett skydd mot stöld, brand, glas- och maskinskador och rättsskydd. Den täcker dock inte så kallade vagnskador, skador på själva bilen så önskar du ett mer komplett skydd är en helförsäkring ett bättre val.

– Med en helförsäkring så är du försäkrad även vid trafikolyckor, krock med vilt och skadegörelse. Det är viktigt att inte bara ta den första, bästa försäkringen som erbjuds utan se över dina behov, vad som ingår i de olika försäkringarna och priserna, förklarar Christina.

Läs mer om Compricer här

Ha bilen i åtanke

När det är dags att välja bilförsäkring är det också viktigt att ha ta både ålder och värde på bilen i beaktande. Är bilen sprillans ny och har vagnskadeförsäkring i tre år kan du välja en halvförsäkring.

– Men när vagnskadeförsäkringen sen går ut kan det vara lägligt att uppgradera till en helförsäkring. Är bilen äldre kan det vara tillräckligt att välja en halvförsäkring – men då måste man komma ihåg att det kan leda till att du själv får stå för kostnaderna om bilen går sönder i en olycka eller om den blir stulen, säger hon.

När du väl bestämt dig för vilken typ bilförsäkring som är bäst för dig och din bil kan det vara svårt att hitta rätt bland olika bolag och erbjudanden. Med hjälp av Compricer är det enkelt att se och jämföra försäkringsbolagens erbjudanden och att byta försäkring när du hittat rätt.

– Genom att välja rätt försäkring kan du känna dig trygg på vägarna och undvika oväntade kostnader om olyckan skulle vara framme.

Hitta nästa bilförsäkring här

Exempel på jämförelser av bilförsäkringar gjorda hos Compricer:

Halvförsäkring, Volvo V50
Lägst årskostnad 3 360 kr
Högst årskostnad 1 555 kr
Att spara 1 805 kr

Helförsäkring, Audi A6
Lägst årskostnad 8 712 kr
Högst årskostnad 23 382 kr
Att spara 14 670 kr

Halvförsäkring, Volkswagen Passat
Lägst årskostnad 1 699 kr
Högst årskostnad 3 951 kr
Att spara 2 252 kr

Helförsäkring, KIA Ceed
Lägst årskostnad 4 404 kr
Högst årskostnad 11 676 kr
Att spara 7 272 kr

Hitta en försäkring för dig hos Compricer – klicka här

Mest lästa artiklar