Hanna Nolin: ”Vad får människor att gå över gränsen?”

Hanna Nolin, tidigare redaktör på Vi i Villa, gav förra året ut kriminalromanen Ät ur min hand, som är en riktig bladvändare. Nu skriver hon på uppföljaren!

hanna nolin

 Hej Hanna Nolin, vad handlar Ät ur min hand om? 

– Kriminalinspektör Camille Albeck-Schmidt utreder det spektakulära Törnrosamordet, där en kvinna hittas död på en bädd av rosor, samt en svår misshandel. Fallen tar över hennes liv och det visar sig att sanningen finns begravd i hennes barndom. Camille är en kvinna mitt i livet med allt vad det innebär med familjetrassel och livskriser, en person som jag tror många kan känna igen sig i. 

Varför är boken perfekt för sommarläsning? 

– Den utspelar sig i ett augusti-Stockholm som vibrerar av hetta och handlar om drivkrafter och starka känslor som får människor att gå över gränsen. Boken har många oväntade vändningar och man kan riktigt förlora sig i den i hängmattan. 

Läs också: Sofie Sarenbrant: ”Jag behöver ett färgglatt hem för att skriva om brutala mord”

Det är din debutbok, varför blev det just en deckare? 

– Jag har alltid varit fascinerad av vad som kan döljas bakom människors fasader, att det finns en dubbelhet hos många människor. Och vad som kan få oss att göra de mest hemska handlingar. I en deckare kunde jag utforska det. 

Vad kan vi förvänta oss av del två? 

– Den utspelar sig ett par månader senare, under mörkaste Halloween, då Camille dras in i en härva av makt och djupa hemligheter. Samtidigt behöver hon ta ställning till om det är dags att lämna sin man. 

Läs också: Bokaktuelle Stefan Ahnhem – om husbytet från helvetet


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar