Här är svenskarnas drömgäster vid oväntat besök

Vilken kändis skulle du helst bjuda på en kopp kaffe? Här är svenskarnas topplista på drömgäster vid oväntat besök hemma i stugorna!

Minns du Gevalias klassiska reklamserie ”oväntat besök?”. Efter fem års uppehåll återvänder reklamserien med ett nytt avsnitt! 

– Oväntat besök-serien handlar om att hylla den svenska traditionen att bjuda gäster, såväl väntade som oväntade, på en kopp kaffe. Vi svenskar är kanske inte alltid de mest inbjudande människorna, vår undersökning visar att bara hälften av svenskarna fick ett oväntat besök förra året, men vi är varma och omhändertagande värdar åt de vi faktiskt väljer att bjuda in på en fika, säger Anna Bakalarska, varumärkeschef för Gevalia.

Undersökning om oväntat besök

I samband med det här har Novus genomfört en undersökning på uppdrag av Gevalia, för att fråga det svenska folket vilken kändis de helst vill ha ett oväntat besök från! Högst upp på listan hamnar Magdalena Andersson, Leif G.W Persson och Jimmie Åkesson. Se hela listan här nedanför!

I undersökningen uppger närmare var fjärde (23%) svensk att de fått ett oväntat besök den senaste månaden och ungefär lika många (24%) uppger att de fått oväntat besök det senaste året. Mer än var tionde svensk (12%) har aldrig fått ett oväntat besök.

Läs också: 10 saker gäster alltid lägger märke till i ditt hem 

Svenskarnas drömgäster vid oväntat besök

Här är de femton kändisarna som svenskarna helst vill ska knacka på dörren vid ett oväntat besök. 

 1. Magdalena Andersson
 2. Leif G.W. Persson
 3. Jimmie Åkesson
 4. Kronprinsessan Victoria
 5. Kung Carl XVI Gustaf
 6. Zlatan
 7. Bianca Ingrosso
 8. Tareq Taylor
 9. Björn Skifs
 10. Stina Wollter
 11. Ebba Busch
 12. Carl Bildt
 13. Ulf Lundell
 14. Ulf Kristersson
 15. Tommy Körberg

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar