Här är Sveriges första året-runt-öppna julbutik!

Är du tokig i julen? Då har vi en glad nyhet till dig! Nu finns det nämligen en julbutik som är öppen året runt!

I centrala Hällefors ligger Hellefors herrgård, som i oktober öppnade upp portarna för Sveriges första julbutik där du kan handla året om! Paret Mats och Malin Runkvist har förverkligat en gammal dröm – en året-runt-öppet julbutik med julprylar och -dekorationer som de har köpt in på sina resor. 

– Vi vill förmedla känslan av en modern tappning av en riktig Fanny och Alexander-jul. När man kliver in på herrgården ska det vara en julupplevelse för alla sinnen – juldekorationer, juldofter och julmusik. Vi vill också visa våra gäster hur man kan kombinera olika julprydnader och -dekorationer, berättar Malin Runkvist.

Läs också: 16 saker alla julgalningar känner igen

Butiken kommer att vara öppen kl 11:00-14:00 varje lördag och söndag.

– Vi kommer att sälja både nytt och begagnat i julbutiken, och naturligtvis kommer tomtens postlåda att få en permanent plats så man kan lämna sin önskelista till tomten året runt. Som vanligt kommer tomten – som bor på vinden på herrgården – att göra sitt yttersta för att uppfylla barnens önskningar, säger Mats Runkvist.

Smyckar herrgården med 400 000 ljuskällor 

Paret älskar julen och smyckar herrgården med häpnadsväckande 400 000 ljuskällor (som tar hela tio dagar att sätta upp!). Många åker långt för att spana in den storslagna julpyntningen – och är du själv nyfiken på att spana in julpyntet så tänder de alla julljus i full skala lördagen den 19 november!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar