Istället för presentpapper – här är miljösnälla inslagningstips!

Köper du också hem nytt julpapper varje år, som slängs efter paketen är öppnade? Det finns roliga, mer miljövänliga sätt att slå in julklapparna på. Här är tipsen!

Varje jul får tidnings- och förpackningsinsamlingen in flera tusen mer ton omslagspapper och kartong, skriver Naturskyddsföreningen. Och då är inte ens allt det som slängs i hushållssoporna inräknat! 

Här är tipsen om du vill satsa på mer miljövänliga alternativ för dina julklappar i år. 

1. Slå in julklapparna i tidningspapper

Har du några tidningar sparade? Då kan du slå in julklapparna i det pappret. Knyt ett vackert snöre runt paketet och vips har du en unik julklapp att ge bort. 

2. Slå in presenten med fint tyg

Om du har några tyglappar sparade så är det här ett supertips! Tygpaket kan nämligen bli riktigt fina, och du kan spara tyget till nästa år också. Här kan du se vår video på hur du slår i julklappar i tyg! 

3. Slå in klappen med barnens teckningar 

Och så det mest personliga knepet – barnens teckningar! Om du har barn där hemma som gillar att rita är det här tipset för dig. Slå in julklapparna i teckningar och ge bort, garanterat uppskattat av mormor och morfar! 

Läs också: 5 roliga sätt att slå in personliga julklappar

TV: Redaktionens bästa klipp!
I SAMARBETE MED MILLIONMIND

Gör trädgårdsquizet och vinn presentkort på Plantagen!

Vill du fixa höstfint i hemmet och i trädgården? Tävla om presentkort på 1 000 kr hos Plantagen i vårt roliga quiz om trädgård, blommor och plantering!
plantagen

Svara på 5 frågor om trädgård, blommor och plantering och var med och tävla om presentkort på Plantagen.

En vinnare får ett presentkort på Plantagen värt 1 000 kr. Dessutom vinner två slumpade tävlingsdeltagare varsitt presentkort à 500 kr st.

För att delta i tävlingen, svara på frågorna i quizet nedan.

Se våra andra tävlingar här.

Mest lästa artiklar