Kalle Anka! Ett måste på julafton – även på utlandssemestern

Om man så är på en tropisk strand på Bahamas, finns det en sak som man inte får missa på självaste julafton. Och det är Kalle Anka, visar en undersökning från researrangören Apollo.

Par tittar julfilm

Att titta på Kalle Anka klockan 15.00 är ett måste på julafton, även om man är iväg på en härlig utlandssemester. De flesta anser att julprogrammet till och med är viktigare än både julklappar och julmat! Det visar en undersökning från Apollo. 

Läs också: Aladdinasken 2022 – hejdå limepralin!

– Julen är för många en högtid kantad av traditioner, och de allra flesta har nog en tydlig bild av vad de vill att den ska innehålla. Att åka utomlands under julen kan sätta de vanliga traditionerna ur spel, och det är spännande att se vilka delar av julfirandet som svenskarna inte kan vara utan, inte ens på semestern,, säger Sandra Miller Kinge, på Apollo.

6 av 10 svenskar 

6 av 10 svenskar anser att Kalle Anka och hans vänner firar jul är ett måste på julafton, även om man befinner sig utomlands. Viktigast är det för åldersgruppen 26–35 år, och minst viktigt är det för 56–65-åringarna. Våra nordiska grannar anser likt det svenska folket att deras motsvarighet till Kalle Anka är ett måste under julsemestern, men faktiskt är det så att hälften av danskarna anser att de klarar sig utan. 

Läs också: Så snörar du julklapparna som ett proffs!

Undersökningen genomfördes i oktober 2022 av Mantap på uppdrag av Apollo. Undersökningen hade över 1000 respondenter i åldrarna 18–66+ år och genomfördes i Sverige, Norge, Danmark och Finland.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar