Kom i form på dina villkor

Så tränar du rätt med hjälp av en ny app i mobilen.


Hej Marcus Sühr, personlig tränare, som i dagarna lanserar den nya tränings-appen PT Online. Berätta!

­– PT Online grundar sig i idén om att det idag är väldigt dyrt och krångligt att få svar på frågan ”Hur ska jag träna?” och det vill vi ändra på. Som nybliven medlem hos oss får du svara på ett antal frågor om vad du vill åstadkomma med din träning, hur mycket du kan sedan tidigare, hur motiverad du är och hur mycket tid du har att lägga på träningen. Efter det får du göra några enkla rörelse- och styrketester som avgör vilken träning som passar just dig och sedan är du igång med ett specialanpassat fyraveckorsprogram.

Måste jag ha tillgång till ett gym för att kunna använda den?

­– Nej. Att träna på gym passar inte allas vardag eller behov och därför kan du alltid välja vilken träningsform du föredrar när du loggar in. Det finns tre alternativ: gym, gummiband eller kroppsvikt, där de sista två med fördel kan utföras i hemmet.

Finns det ingen risk att jag får samma övningar hela tiden?

– Haha! Nja, i dag så finns det närmare 1 000 övningar inlagda i systemet, och som vi dessutom ständigt utökar. Sen får du nya träningsscheman framtagna till dig efter varje fyraveckorsperiod. Men hur många eller vilka av alla dessa övningar du kommer att få inlagda i ditt program skiljer sig ganska mycket beroende på vilken nivå du ligger på och vilket resultat du fått på våra olika rörlighetstester.

Så var det det här med kosten, hur ska jag veta vad jag ska äta efter mina träningspass?

– Det är en lika vanlig som viktig fråga ­– och som vi tagit stor hänsyn till i appen du alltid får förslag på ett anpasassat kostschema utifrån dina målsättningar och preferenser (om du till exempel är vegetarian).

Hur mycket kostar det?

– 99 kr i månaden – och det är helt helt utan bindningstid. Appen hittar du i App store eller Google play och det är bara att tanka hem och registrera dig så har du ett fullt träningsschema som är anpassat efter dig på bara några minuter. Om du inte gillar det så är det lika snabbt och enkelt att avregistrera sig.

Kan jag prova appen först så att jag vet att det är något för mig?

– Absolut! Du får testa gratis i sju dagar när du registrerar dig, så att du hinner med att utföra några pass innan du bestämmer dig för att starta en prenumeration. 

Till sist, vilket är ditt favoritpass?

­– Min målsättning med träningen är verkligen långsiktigt välmående, så de pass jag gillar som mest hittar du i appen om du väljer wellness som målsättning. Då får man både rörlighetsövningar, kondition och styrka i en härlig mix.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar