ANNONS FRÅN BONEO

Fyra vanliga orosmoment vid en villaförsäljning – så undviker du dem

Att sälja sin villa kan vara en överväldigande process, speciellt när räntorna stiger, driftkostnaderna ökar och en kommande lågkonjunktur stundar.

Nedan reder vi ut fyra vanliga orosmoment som kan uppstå vid en villaförsäljning samt förklarar hur du kan undvika dem.

1. Att rätt köpare inte hittar till din bostadsannons

Efter att din mäklare har skrivit en målande beskrivning av din villa, och en fotograf tagit fina bilder, så hoppas du nu att så många som möjligt ser vilken pärla din bostad är. Men kan du verkligen räkna med många skor i hallen på visningen eller en spännande budgivning bara för att din annons dragit blickarna till sig? För en lyckad villaförsäljning så är det kvalitet i stället för kvantitet som gäller. Bostadsportalen Boneo fokuserar på just detta och ser därför till att rätt spekulanter ser din annons på boneo.se, i Boneo-appen samt genom
marknadsföring i sociala medier.

Flera av landets ledande mäklarbolag använder Boneo för att snabbt kunna erbjuda nya bostäder till sina spekulanter. Boneo matchar bostäder mot över 500 000 köpsugna personer som aktivt går på bostadsvisningar hos hundratals mäklarbolag över hela landet.

2. Att du säljer villan vid fel tillfälle till ett för lågt pris

Efterfrågan och utbudet av villor i ditt område förändras ständigt. Men visste du att det finns ett enkelt verktyg där du snabbt kan få en överblick över hur många som vill köpa din bostad just nu? Allt du behöver göra är att snabbt beskriva din villa i bevaknings- och matchningstjänsten BoneoMatch™, där den matchas mot aktiva köpare som letar efter liknande bostäder i ditt område just nu. I nästa steg kan du sedan värdera din villa med hjälp av lokala mäklare som ger dig en fingervisning om vad du skulle kunna sälja den för.

Se hur många som vill köpa din villa och få en gratis värdering av lokala mäklare

3. Att du tappar kontrollen över din villaförsäljning

Att sälja sin villa är en stor sak. Därför är det inte konstigt om du känner oro under processen, även om du har en kompetent mäklare vid din sida. För att du som säljare ska kunna vara med och påverka din bostadsförsäljning så erbjuder Boneo olika annonspaket beroende på hur många potentiella köpare som du vill ska se din bostadsannons. Sannolikheten att rätt personer ser den ökar ju större annonspaket du köper. Under den period som din bostad marknadsförs på Boneo så kan du som säljare dessutom logga in på Säljtempen för att se hur det går för din villa. Här kan du exempelvis se hur engagerade din annons besökare är samt få tips på hur du kan nå ännu fler potentiella köpare.

– Säljtempen ger säljaren full koll på hur det går för annonsen. Dels hur många visningar den fått men framförallt hur många besök som klassas som engagerade, det vill säga personer som är genuint intresserade av att köpa bostaden, och vad man kan göra för att nå fler potentiella köpare, förklarar Fredrik Engdahl, VD på Boneo.

Påverka din villaförsäljning här

4. Att du inte hinner hitta en passande bostad att flytta till efter att du sålt

Ett annat vanligt orosmoln som kan dyka upp i samband med din villaförsäljning är stressen över att hinna köpa en ny bostad innan det är dags att flytta ut ur ditt nuvarande hem. Inte blir det lättare av att de bostäder du faller för kanske drar iväg i pris eller blir sålda innan visning. Boneo samlar flest På G-bostäder, alltså kommande försäljningar, på ett och samma ställe, vilket gör att du lättare kan hitta bostäder som ännu inte finns ute på marknaden och kan vara först. Det betyder att du slipper konkurrera med andra spekulanter eller hamna i hetsiga budkrig – och i stället kan köpa bostaden direkt innan visning.

Hitta din nästa bostad först

Mest lästa artiklar