Laga mat med stjärnkockarna på Hem & Villamässan i Göteborg

Ta tillfället i akt att lära dig laga mat av riktiga stjärnkockar. På Hem & Villamässan i Göteborg kan du laga mat tillsammans med Ulf Wagner, Gustav Trädgårdh och Mästerkock-Louise Johansson.


Laga mat tillsammans med riktiga stjärnkockar och få alla deras bästa tips – missa inte detta på Matlabbet på Hem & Villamässan i Göteborg (den 30 oktober – 2 november 2014) i samarbete med Rent a chef.

Du köper en biljett för 100 kronor och får sedan stå bland grytorna med en av kockarna och självklart får du även äta upp resultatet. Under en timme blir du garanterat inspirerad och lär dig något nytt. Sjömagasinets egen Ulf Wagner är en av kockarna i Matlabbet och han menar att man inte behöver ha några som helst förkunskaper.

– Nej då, jag finns ju där för att man ska kunna fråga!

Vad upplever du att folk brukar tycka är svårt med matlagning?

– Tajmingen, absolut! Att göra saker i rätt ordning och vid rätt tillfälle. På en tidigare Mitt kök-mässa gjorde jag en majonnäsbaserad sås som gick jättebra för den ena gruppen men inte för den andra och de kunde inte förstå vad de hade gjort fel. Men de hade inte läst receptet utan bara slagit ihop alla ingredienserna.

Och Ulfs råd är enkelt:

– Lugna ner dig, läs igenom receptet innan du börjar och plocka fram allt du ska använda. Det är inte så svårt som man tror men det kan bli knepigt om det plötsligt kommer en punkt i receptet som du inte vet hur man genomför.

Vad är lättare än folk tror då?

– Fisk! Det brukar folk alltid säga att de inte kan. Men på mässan ska vi försöka lära ut enkla knep och göra saker som besökarna kan använda sig av när de kommer hem. Det blir enkel matlagning med häftiga smaker. Sedan kan vi ju inte göra det hur lätt som helst för då kommer ju folk att sluta gå på restaurang, skrattar Ulf.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar