Läsarfråga: ”Måste man köpa en dyr ytterdörr?”

Vilken ytterdörr ska man egentligen välja? Vi i Villas snickare Björn Christiernsson svarar. 

Vi behöver köpa en ny ytterdörr till stugan men drar oss eftersom dörrar är ganska dyra. Är så att säga dyrt alltid lika med bra? Helst skulle vi vilja ha en med fönsterglas, men kanske lite osäkert från säkerhetssynpunkt?

Elin med familj

SVAR:

Hej! Ja, ytterdörrar kostar en del, men jag vill påstå att det är som med mycket annat: man får helt enkelt vad man betalar för. På en ytterdörr kan man göra en mängd olika tillval, alltifrån extra ljudisolering till en specifik kulör. I ert fall tycker jag att ni ska satsa på en standarddörr för 7 000–10 000 kronor. Att ha glas i dörren ger ett bra ljusinsläpp till hallen som vanligen är husets mörkaste rum. Inbrottsrisken kommer heller inte att öka, då tjuvarna nästan alltid väljer fönstervägen.

Björn Christiernsson, Vi i Villas snickare

Läs också: Hur slipper man älgflugorna? 

TV: Redaktionens bästa klipp!
I SAMARBETE MED MILLIONMIND

Gör trädgårdsquizet och vinn presentkort på Plantagen!

Vill du fixa höstfint i hemmet och i trädgården? Tävla om presentkort på 1 000 kr hos Plantagen i vårt roliga quiz om trädgård, blommor och plantering!
plantagen

Svara på 5 frågor om trädgård, blommor och plantering och var med och tävla om presentkort på Plantagen.

En vinnare får ett presentkort på Plantagen värt 1 000 kr. Dessutom vinner två slumpade tävlingsdeltagare varsitt presentkort à 500 kr st.

För att delta i tävlingen, svara på frågorna i quizet nedan.

Se våra andra tävlingar här.

Mest lästa artiklar