Läsaridé: Roger byggde en prinsess-säng

Älskar ditt barn prinsessor, Disney-filmen Frost och drömmer om att sova och bo i ett slott? Roger Andersson från Töcksfors byggde en Frost-säng till sin dotter.  


Till vardags är Roger Andersson, 31 år, med och driver en mindre firma ihop med två kollegor. Men han drömmer också om att en dag kunna försörja sig på att skapa och utveckla kunders idéer till färdiga objekt.

– Jag har sedan många år haft en stor passion för att designa och bygga möbler som inte följer de vanliga normerna – jag tycker att möbler ska vara personliga och ge en känsla förutom funktionaliteten, säger Roger Andersson.

Byggde en födelsedagspresent till dottern

Roger ville bygga en present till dotterns födelsedag och funderade på vad som kunde vara en kul idé, både att bygga och för dottern att leka med.

– Amber är en 2-årig liten prinsessa som älskar filmen Frost och allt prinssessrelaterat. Så idén till sängen och rummet kom när jag försökte komma på vad för säng som kunde passa denna lilla prinsessa och vad jag själv hade tyckt vore häftigt och kul när man var liten.

– Jag började bygget av sängen i september och projektet var tänkt att vara klart till jul, men sedan blev jag förfrågad att göra ett minnesbord efter en bekant som gått bort så det kom emellan. Så sängen fick bli en födelsedagspresent istället.

Roger uppskattar att han lagt ner cirka 130 timmar på att bygga sängen.

– När Amber fick se sängen så sa hon wow! Dock så var bakslaget att det blev väldigt mycket svårare att få henne att sova då det är mycket roligare att trycka på knappar och leka, säger Roger.

– Det bästa med att bygga till barn är ju att det inte kan bli fel – bara de får något som är roligt och som de kommer att minnas, så har du ju lyckats.

Det här är inte Rogers första byggprojekt till dottern ­– han har även byggt ett läsloft med bokhylla till hennes 1-årsdag. Men det här byggprojektet, som tog cirka 120 timmar att bygga, är tänkt att vara något som hon får glädje av senare.

– Stegen är borttagen till vardags fram tills att hon blir lite äldre, säger Roger.

Roger Andersson med dottern Amber, två år. 

Annons

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar