”Jag byggde ett växthus”

Jonas Blom byggde ett eget växthus av enkelglasfönster. Här är veckans läsaridé! 

”Förra sommaren byggde jag ett växthus av gamla enkelglasfönster som jag hittade på Blocket.se. Dubbeldörren med spröjs och spanjolett såldes av en byggfirma för en billig peng. 

Huset står delvis på berg, och för att komma i nivå var jag tvungen att gjuta en klack och därefter mura ett antal rader med lättklinkerblock som jag armerade och därefter slammade och målade.

Svårast var det att bygga taket: Jag ville ha säkerhetsglas, vilka måste måttbeställas eftersom det inte går att skära till dem själv. Vädringsfönstret var knepigast eftersom det måste bli såväl tätt som funktionellt, men det löste sig bra.

Jag limmade fast glaset på takstolarnas insida där jag monterat en ram med spröjs som de vilade på och därefter spikade jag en lockbräda ovanifrån som jag även tätade med silikon. På nocken avslutade jag med en vit nockplåt.”

 

Växthuset från insidan. 

 

Om Jonas

Namn: Jonas Blom.
Ålder: 40 år.
Bor: I Saltsjö-Boo. 
Familj: Hustrun Stina och barnen Vincent, Noell och Charlie.
Gör: Är designer på H&M.

TV: Redaktionens bästa klipp!
I SAMARBETE MED MILLIONMIND

Gör trädgårdsquizet och vinn presentkort på Plantagen!

Vill du fixa höstfint i hemmet och i trädgården? Tävla om presentkort på 1 000 kr hos Plantagen i vårt roliga quiz om trädgård, blommor och plantering!
plantagen

Svara på 5 frågor om trädgård, blommor och plantering och var med och tävla om presentkort på Plantagen.

En vinnare får ett presentkort på Plantagen värt 1 000 kr. Dessutom vinner två slumpade tävlingsdeltagare varsitt presentkort à 500 kr st.

För att delta i tävlingen, svara på frågorna i quizet nedan.

Se våra andra tävlingar här.

Mest lästa artiklar