Mors dag-presenter: Här är listan på fina presenter till mamma!

Vet du inte vad du ska köpa i mors dag-present? Nu kan du slippa presentstressen! Här har vi satt samman en lista på saker mamma kommer att älska.


Mors dag firas alltid den sista söndagen i maj och har i Sverige firats ända sedan 1919. 

Det här är mammans dag där tanken är att familjen och barnen ska uppvakta mamman i hemmet. Hur man väljer att fira dagen är upp till var och en, många väljer att bjuda på frukost på sängen eller ger bort en mors dag-present. 

Tips inför mors dag

Lägg ribban direkt och starta gärna uppvaktningen med frukost på sängen! Varför inte laga Roy Fares lyxiga pannkakor eller ägg benedict? Låt sedan hela dagen vara mors dag! Överraska gärna med en rolig aktivitet (se tips längre ner). Eller fråga vad mamma helst av allt vill göra dagen till ära – egentid kan också vara uppskattat. 

Mors dag-presenter 

Vet du inte vad du ska köpa och ge bort på mors dag? Här har vi satt samman en lista på perfekta mors dag-presenter. 

  1. En fotobok, fotokudde eller fotosmycke

Det finns väl ingen mamma som inte älskar bilder på sina barn. Ge bort en fotobok, eller ett smycke med bilder på barnen. Ja, till och med en kudde med bild på barnen skulle mamma älska! 

  1. En teckning från barnen

Låt barnen måla en teckning till mamma. Garanterad succé! 

  1. Ett smycke eller parfym 

Ett fint smycke eller en parfym – två klassiska presenter som de flesta mammor uppskattar att få.  

  1. Blomma eller godis 

Vem älskar inte vackra blommor? En annan klassisk mors dag-present är en fin blombukett eller en chokladask. Psst! Köp gärna en fin blomvas till buketten, för extra bonuspoäng! 

Roliga mors dag-presenter

Kärleksfulla gåvor i all ära, men ibland kan det vara roligt att ge bort något annorlunda. Adrenalinfylld aktivitet (tänk bungy jump eller åka sportbil på bana), en dag på ett Escape room tillsammans med hela familjen eller anordna en skattjakt runt kvarteret (med små presenter gömda här och där). Ha det så kul! 

Läs också: Mors dag – när, var och varför firas det?


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar