Sjukvård utan väntetid

Glöm långa kötider i väntrummet – nu kan du få läkarhjälp snabbt med hjälp av nya tjänsten Smart vård.

Smart vård är ett alternativ till den privata sjukvårdsförsäkringen och ger dig tillgång till bland annat telefonrådgivning med sjuksköterska, kortare handläggningstider samt experthjälp med att hitta rätt typ av läkare. 

– Vi säkrar både tillgängligheten till vården och att rätt åtgärd sker i rätt turordning, säger Fredrik Thafvelin som nyligen lanserat tjänsten.

På vilket sätt skiljer det sig från exempelvis Vårdguiden?

– Vi är en del av vårdkoncernen Rethinking Care med en lång erfarenhet av hälsa och vård. Förutom rådgivning så bokar Smart vård även tid hos rätt vårdgivare och kan erbjuda privata alternativ utan kö. Vi utreder även var i landet du kan få snabbast hjälp eftersom det är fritt vårdval. Hos oss kan du samla alla dina uppgifter och vårdkontakter och slippa ringa runt innan du hamnar rätt. 

Ni erbjuder också omprövning av diagnos, berätta!

– Vi kallar det för kvalitetssäkring av diagnos och vård. Om du får en diagnos men upplever osäkerhet över de rekommendationer din läkare gett dig hjälper vi till att ompröva diagnosen, en så kallad second opinion. Det kan vara en krånglig procedur för den oerfarne som saknar översikt och djupare kunskap. Vi har den kompetensen och ordnar med alltifrån att hitta rätt läkare till att boka tiden åt dig. Du får på kort tid veta vad som gäller och vad som kan göras. 

Hur mycket kostar det att vara ansluten till Smart vård?

– Det kostar 75 kronor i månaden och då ingår obegränsad medicinsk rådgivning som säkrar att du kommer till rätt kompetens i rätt turordning. Det omfattar bokning och förmedling av specialister som till exempel läkare, psykolog eller sjukgymnast. 

Du kan också boka en online-konsultation till läkare eller annan kompetens för ytterligare vägledning. En second opinion per år ingår också i abonnemanget. 

Erbjudande – få 10% rabatt 

Bli medlem i Vi i Villa-klubben och få 10 procents rabatt när du tecknar abonnemang.

Fredrik Thafvelin.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar