7 julklappar som gör världen bättre

Slut på presentidéer? Ge någon du tycker om en gåva som även gör livet lite ljusare för andra. Här är 7 snälla julklappar.

1. En gåva för barns rättigheter

Filt, Unicef, 409 kr. 

En mysig julklapp till de allra yngsta är bomullsfilten med Snobbenmotiv. 20 procent av intäkterna går till Unicef och deras kamp för barns rättigheter. 

2. Köp underlägg – hjälp människor ur fattigdom 

Glasunderlägg, Vi-skogen, 150 kr. 

Organisationen Vi-skogen planterar träd i östra Afrika, vilket bland annat används som bygg- material och därigenom skapar nya försörjningsmöjligheter. Genom att ge någon de fina glasunder- läggen bidrar du till Vi- skogens arbete. 

3. Livsviktig läsning

Bok, Läkare utan gränser, pris från 150 kr. 

För den som tycker om att läsa är någon av Läkare utan gränsers böcker ett måste. Mitt barn, mitt barn handlar om hur en gravid kvinna får hjälp av en av organisationens barnmorskor ute på Medelhavet. 89 procent av intäkterna går till sjukvård för människor världen över. 

4. Hjärtan med dubbel symbolik

Halsband, Babyshop.se, 2 300 kr.

Två halskedjor med ett stort och ett litet silverhjärta som står för bandet mellan en mamma och dotter, samtidigt som det är en symbol för kampen mot barncancer. 1 050 kronor går till Barncancerfondens projekt Give hope. 

5. En värmande klapp

Doftljus, Presenteriet.se, 199 kr. 

Hjärt-lungfonden har i samarbete med Sagaform tagit fram ett doftljus, en passande klapp för någon du vill ge extra mycket värme. 25 kronor går till forskning inom hjärtsjukdomar. 

 

6. Små knappar för en stor dag

Manchettknappar, Min stora dag, 250 kr.

Ett par manschettknappar till en pappa, morfar eller farfar bidrar även till att barn med svåra sjukdomar och diagnoser får en önskan uppfylld av organisationen min stora dag.

7. Smycke som räddar liv

Armband, Röda korset, 1 800 kr. 

Röda Korset arbetar med humanitärt hjälparbete över hela världen, och i deras webbshop kan du köpa ett vackert silverarmband skapat av Efva Attling. 950 kronor går till organisationens arbete. 


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar