Här är svenskarnas drömboenden!

Vilken är din favorit? Härligt havsnära, ett rött torp på landet eller en konstnärlig skånelänga? Vi frågade några mäklare om svenskens mesta drömboende! 


Läs också: Skadedjuren som kan bo i ditt hus

Här är 6 husstilar med stor ”vill ha-känsla”!

Foto: Istock. 

Nära vatten!

Känslan av frihet och möjlighet att börja dagen med ett dopp eller en stilla tur i kajak. Att få bo i ett hus vid vattnet toppar mångas listor.

Foto: Fastighetsbyrån. 

Modernt egenbyggt

Att få vara med från början och bestämma hur huset ska se ut är mångas dröm. Intresset för nybyggen är stort. Inte bara innemiljön ska designas på ritstadiet, utan även utomhusmiljön – som i detta härligt lyxiga nybygge. En pool, en generös trappa och ordentligt med plats för solstolar på altanen.

Foto: Foad Karo/Bjurfors. 

Romantiska stilen

Romantiskt trähus med 20-talscharm med vackra räcken runt förstukvisten och gärna med tidstypisk trädgård lockar många. Huset på bilden är nybyggt i gammal stil och ligger i Stockholm.

Foto: Fastighetsbyrån.

Torpdrömmar

Den lilla stugan på landet är en dröm som lever starkt i den svenska folksjälen. Här ett torpställe i äkta hälsingestil från 1870 med vackert spröjsade fönster. I trädgården växer äldre fruktträd, och en syrenberså bjuder in till sköna kaffestunder.

Foto: Fastighetsbyrån. 

Konstnärligt i Skåne

Skåne ligger högt på listan över drömställen. Vackert putsade stenhus nära havet är särskilt pupulära. Här lockar de öppna landskapen och det gynnsamma odlingsklimatet, liksom en friare tillvaro bland lokala konstnärer och mathantverkare.

Foto: Fastighetsbyrån. 

Oväntad lokal

Övergivna industrilokaler drar i gång fantasin för många. Här är ett gammalt mejeri i Hälsingland som gjorts om till bostad. Ett unikt boende som bjuder in till kreativitet och att få bo och inreda helt på sitt eget sätt.

Läs också: Så lyckas du med pioner! 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar