ANNONS FRÅN HAPPY-DAY.SE

Upplevelser populärt när boendekostnader blivit dyrare för husägare

Ökande boendekostnader gör att det kan kännas svårt för många att lägga pengar på till exempel utlandssemestern. Dyrare räntekostnader, elpriser och matkassar måste ju först och främst betalas. Men för att ändå fortsätta uppleva roliga saker tillsammans vänder sig många till upplevelsepresenter.

För husägare har det varit ett extra tufft år ekonomiskt. Elpriserna har legat på rekordnivåer vilket har drabbat såväl hushåll som företag. Samtidigt har räntenivåerna börjat stiga betydligt, vilket drabbar de flesta svenskar som äger en bostad och därmed sitter på ett bolån. Inflationen innebär också att bland annat livsmedel blivit dyrare, och för den som har en diesel- eller bensinbil har bränslekostnaderna varit fortsatt höga.

Upplevelsepresent allt mer populärt

Att det blivit dyrare att ha hus gör att många drar ner på sin konsumtion och till exempel avstår från att boka utlandsresa. Men i de här något dystra tiderna kan det samtidigt vara en särskilt bra idé att fortsätta uppleva saker tillsammans. Många vänder sig därför till presenter med upplevelser från happy-day.se som ett mer prisvärt alternativ jämfört med dyrare utlandssemestrar.

Upplevelserna varierar stort i utbud för att kunna passa alla åldrar och intressen, med målet att ge minnen för livet. Genom att sortera på olika kategorier som hälsa och skönhet, sport och livsstil, mat och dryck eller äventyr går det att få listor som matchar rätt intressen. Det finns även gott om inspiration att få baserat på om det till exempel ska vara en 18-årspresent, 50-årspresent, bröllopspresent, mors dag-present, romantisk present eller en gåva för annat tillfälle. 

Presenten till ”den som har allt”

Upplevelsepresenten har även blivit ett populärt val som födelsedagspresent och julklapp. Ett bevis på detta syns från julen 2021, då evenemangsbiljetten blev årets julklapp. Året dessförinnan var det stormköket, som underlättar för upplevelser ute i naturen. Även elcykel, aktivitetsarmband och till och med specifikt ”en upplevelse” har under 2000-talet varit årets julklappar.

Många har dessutom upplevt problemet att hitta present till den personen som redan ”har allt”, och man vet själv hur tråkigt det kan vara att ta emot en pryl som man inte har användning för. Detta har ytterligare bidragit till att upplevelser blivit en höjdare och ofta toppar listorna för presenttips och julklappstips.

För den som vill låta mottagaren välja upplevelse själv finns det presentkort att ge bort. Lugnare upplevelser i form av spa, bio eller dryckesprovning lockar många som vill koppla bort från vardagsstressen, medan adrenalintäta upplevelser som att testa köra sportbil eller flygplan passar de som vill ha spänning.

Testa nya saker tillsammans på en budget

Att komma hemifrån och testa nya saker kräver både viss planering och en viss budget. Men att uppleva minnesvärda stunder tillsammans behöver inte vara dyrt. Väljer man att avstå från utlandssemestern för att spara pengar, eller av något annat skäl, så finns det istället mycket att upptäcka på hemmaplan.

Något så enkelt som en hotellövernattning gör att man får släppa tankarna på saker som hushållskostnader och istället bara njuta, för att sedan komma hem med ny energi. Njuter man hellre hemma i huset så går det också att ta del av till exempel dryckesprovningar online. Det går helt enkelt att uppleva härliga stunder även på en budget. Särskilt viktigt är det kanske att ta hand om sig själv och sina närstående i tider som kan kännas tunga, för att kunna fortsätta ha roligt och slappna av tillsammans.

Mest lästa artiklar