Uppskattade studentpresenter – vi har bästa tipsen

Känner du någon som snart tar studenten, och har svårt att komma på en studentpresent? Var bara lugn, här har vi samlat de mest önskade och uppskattade gåvorna!

Studentpresent

Studenten – glöm inte en studentpresent

Studenten är en festlig ceremoni som firas när gymnasieeleverna tar examen. Det är ofta den gladaste dagen för de nyblivna studenterna. Firandet för eleven brukar börja redan tidigt på morgonen med en champagnefrukost med klassen. Sedan följer en gemensam lunch innan utspringet. Nu är spänningen hög. De vita mössorna på, skolporten öppnas och studenterna springer ut framför släkt och vänner! De har de gått klart skolan! En av alla traditioner som hör till studentfirandet är studentpresenten. Var med och fira den speciella dagen genom att ge den nyexaminerade en fin gåva! Det är vanligt att den närmsta familjen satsar lite extra på presenten men även små gåvor blir förstås uppskattade. 

Här ger vi förslag på studentpresenter för alla plånböcker!

Smycken 

Smycken

Smycken har länge varit en väldigt vanlig studentpresent. Ge något personligt som ett vackert halsband, armband eller en klocka, och varför inte gravera in studentens namn? Det är alltid en bra present att ge om du har svårt att veta vad du ska köpa. Ett smycke eller två uppskattas alltid!

En upplevelse

En upplevelse

Varför inte ge bort en upplevelse till din student, som att köra sportbil, hoppa fallskärm eller åka på spaweekend! Det är en spännande present som många uppskattar och gillar, speciellt när sommaren ligger alldeles runt hörnet. 

Läs också: Drömtårta på 10 minuter!

Vin- eller champagneglas

Vin- eller champagneglas

För framtida firande är champagneglas perfekta! En gravering på glasen gör presenten ännu mer personlig. Föredrar studenten någon annan dryck? Köp fina öl-, whiskey- eller vinglas istället.

Husgeråd

Husgerå

När en student precis har tagit studenten är det ofta inte långt kvar tills de flyttar hemifrån. Att flytta för första gången kräver kastruller och andra nödvändiga redskap till hemmet, därför är husgeråd en praktisk och omtänksam studentpresent. Denna gåva kommer att uppskattas, särskilt på längre sikt! 

Blommor som studentpresent

Studentpresent blommor

Uppvakta den nyblivna studenten med en vacker, somrig bukett! Det kan räcka som present, eller komplettera en annan. Glöm inte kortet!

Parfym

Parfym

Varför inte lyxa till det med att köpa en god parfym. Din student kommer bli mer än glad! Osäker på vilken parfym som passar? Då går det bra att köpa ett presentkort.

Ändå osäker på studentpresent? Pengar är svaret!

Studentpresent pengar

Slut på idéer? Något som definitivt uppskattas hos alla studenter är pengar. Ge dem en slant och du kan vara lugn. De flesta studenter ska dessutom ta körkort, vilket är en stor kostnad. Varför inte ge ett bidrag till körlektioner? Det är en välkommen och tacksam present!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar