Vill du byta recept med mig?

Vår chefredaktör Marit delar med sig av sina bästa recept från en tid med mycket hemmajobb!

Jag gissar att många med mig har vant sig vid att jobba hemma mer. På gott och ont. En fördel med hemmajobbet är ändå luncherna, eller hur? Man kan passa på att laga något riktigt gott när man ändå är hemma. Här är några av mina bästa recept från hemmajobbartiden!

Laxsmorgas 1

1. Lyxig laxsmörgås

Tina en bit fryst lax under stress, halvtinat måste räcka. Lägg den i på tok för hög värme i stekpannan tillsammans med olja och en skivad vitlöksklyfta. Spring och skriv färdigt mejlet som måste i väg, och fastna samtidigt i ett telefonsamtal om ett panikinställt evenemang. När brandlarmet går avslutar du – då är laxen klar. Stoppa in en brödskiva i rosten, blir det för blekt: rosta två gånger. Avnjut med kaffet du glömde kvar på köksbänken i morse.

Korv

2. Korv utan krusiduller

Jag försöker periodvis undvika kolhydrater och till lunch kör jag då principen ”få och rena råvaror”. I det här fallet faktiskt endast en råvara: falukorv. Gör så här: Skiva korven, sätt pannan på spisen, vrid upp på högs­­ta värme eftersom du snart har skärmmöte och det är bråttom. I med korvskivor och en klick smör. När skrivaren piper om pappers­trassel agerar du, eftersom utskrifterna måste ut nu. Samtidigt ringer din chef. Du behöver ha händerna fria och börjar leta efter dina hörlurar. När du passerar köket ser du att maten är klar. Du avbryter allt och avnjuter din rätt med lite ketchup och kranvatten. En vardagsräddare – lagar sig helt själv under dina pågående minnesluckor.

Allt I Ett Panna

3. Allt i ett-panna

Om din partner också jobbar hemma är det härligt att kunna bjuda på något riktigt gott. Här: en allt i ett-panna, det behöver inte vara svårare än så! En robust rätt som klarar att du helt ignorerar ingrediensernas olika tillagningstid, så praktiskt när serveruppkopplingen hackar och du snart ska ha ett zoommöte. Och voilà – bacon, korv och den fina potatisen, som i bästa fall innehåller spår av näringsämnen. Allt tillagat under total blackout – en succé i all enkelhet. Ja, det här var några av de godsaker jag unnar mig under den här mer stillsamma jobbperioden. Har du kanske egna lyckade recept? Mejla mig gärna!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar