6 vanliga inredningsmissar

Inredningsmissar gör så att helheten aldrig riktigt får blomma ut och nå sin fulla potential. Var inte orättvis mot ditt hem utan gör rätt från början.


Inredningsmiss 1: du ställer möbler för nära väggen

Trycker du upp soffan, fåtöljen eller divanen mot väggen så skapar du automatiskt ett tomrum i mitten av rummet. Det är inte alls snyggt och rummet kommer kännas mindre. Utgå från rummets storlek när du inreder med soffgruppen för att inte göra denna inredningsmiss. Drar du ut möblerna så skapar du luft och rummet känns genast större.

Inredningsmiss 2: du ”matchar” för mycket

Man hör det hela tiden. På tunnelbanan, på caféet och av kollegorna på jobbet. Det gäller inte enbart klädesplagg utan även inredning. ”Matchning, matchning och matchning”.

Visst kan det vara läckert om en del saker matchar med varandra men det går lätt till överdrift. Tänk dig ett rum där allt går i samma mönster eller färg. Nej, usch, det går bara inte. 

 

Inredningsmiss 3: du börjar i fel ordning

En klassisk inredningsmiss är att man helt enkelt börjar i fel ordning. Man samlar på sig hundratals små prydnadssaker från olika semesterresor, basarer och loppmarknader. Alla prylar är olika och man börjar dekorera rummet för att stolt visa upp allt man fyndat.

Istället för att fullkomligt ”dränka” hemmet med saker så bör du börja med att avgränsa till en särskild plats. Ha inte allt utspritt.

Inredningsmiss 4: du hänger gardinerna fel

Du har säkert sett det hundratals gånger förut. Gardiner och gardinstänger hänger garanterat på olika sätt i olika hem. Gardiner som är för korta går bort. Gardinstänger som är uppskruvade precis ovanpå fönster går också bort. 

Fäst gardinstången högt på väggen och låt gardinerna följa väggarna hela vägen ner på samma sätt som kurvor följer vackra klänningar. Det är snyggt och elegant.

Inredningsmiss 5: du väljer fel matta

En liten matta i ett rum med stor golvyta ser inte naturligt ut. Det ser fjuttigt och snålt ut. En matta gör mycket för rummet och det är därför viktigt att välja ut rätt matta.

Inredningsmiss 6: du glömmer hallen

Det är lätt att glömma bort hallen. Eller kanske inte glömma bort utan välja att prioritera andra rum först. En inredningsmiss är att man inte lägger ner krut på hallen. Det är trots allt det första du möts av när du kliver in i hemmet. Hallen säger mycket om vilka som bor där.

Använd hallen för att skapa något unikt och personligt. Den behöver inte vara stor, det behöver inte vara högt i tak – du kan uträtta stordåd ändå.

Med enkla medel kan du ta tillfället i akt att berätta något fint om dig själv och din familj. Häng upp bilder från semesterresor eller använd accessoarer och inredningsdetaljer som berättar något kul om er.

Så tar du bort märken på trägolvet.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar