Återbruka glasburkar – här är 9 pysseltips!

Bara fantasin och kreativiteten sätter gränserna för alla fina saker du kan göra av gamla glasburkar, så gör det till en vana att återbruka dem. Från eleganta förvaringsburkar till väldoftande ljus – här är nio pysseltips på vad du kan göra med burkar!


1. Eleganta förvaringsburkar till badrumsprylarna 

Om du vet med dig att ditt badrum ser stökigt ut på grund av alla prylar som ligger här och där, blir du säkert glad av det här pysseltipset från bloggen Haute & Healthy Living. Genom att piffa till glasburkar med färg och dörrknoppar får du eleganta förvaringsburkar att lägga bland annat bomullstussar, topsar, badsalt och smink i. 

Källa 

2. Glittriga glasburkar som livar upp 

Färg, lim och glitter – det är vad du behöver ha för att kunna göra fina och glittriga glasburkar att liva upp skrivbordet med. Stoppa pennor, suddgummin, gem och penslar i glasburkarna för att skapa ordning och reda på skrivbordet. Pysslet, som kommer från KA Styles Design, är ett snyggt, enkelt och billigt sätt att fixa förvaring som är en prydnad för varje hem.

När du sedan har fått ordning på skrivbordet blir det lättare för dig att sätta på datorn och att komma igång med jobbet, eller varför inte med spel och lek? Här hittar du fler fler tips på hur du kan göra hemmet prydligt och fylla det med glitter.

Källa

3. Vackert med natur på burk 

Det blir både vackert och speciellt när det människan har skapat möter naturens skapelser, som i det här pysseltipset från Urban Way of Life. Samla stenar, jord, plocka mossa och lägg allt tillrätta i en diskad glasburk. Pynta naturlagret med en något större sten, en miniatyrgran och ett plastdjur – svårare än så är det inte att tillföra hemmet en känsla av skog och natur! 

Källa

4. Glasburk med hemgjord sockerskrubb 

Vispad kokosolja, några droppar mandelolja, torkade jordgubbar mixade med socker – det här är The Gunny Sacks recept på en helt ljuvlig, jordsgubbsdoftande sockerskrubb som du slänger ihop på fem minuter. Väl färdig, förvara sockerskrubben på burk, gärna en du har piffat till. Hemgjorda skönhets- och badprodukter är perfekta presenter att ge till någon du tycker om, och presenterna blir extra lyxiga om de ges bort i glasburkar.

Källa 

5. Somriga fönster året runt 

Bloggen It all started with paint har det mest utsökta tipset på hur du fixar somriga fönster året runt – vackert blir det också! Vira och knyt snören eller band runt glasburkar, se till att de får hängen, fyll dem med vatten, stick ner några blommor i burkarna och häng upp arrangemanget i ett fönster.

Källa

6. Magiskt med ”älvglitter” på burk 

Att göra burkar med ”älvglitter” är ett populärt pyssel bland gamla som unga. Den självlysande burken ser ganska avancerad ut men är inte alls svår att göra. För att kunna göra pysslet behöver du en glasburk, pensel, färg som lyser i mörkret, lim och glitter.

Du kan antingen ha ett ljus eller en ljusslinga i burken för att få den att riktigt lysa upp och skimra i starka neonfärger. Genom att sätta på gratisspelet Glow – en NetEnt slot på Kaboo casino kan du sprida ett ljuvligt skimmer från din dator- eller mobilskärm när du än vill. På DIY Joy finns bildinstruktioner och en videoinstruktion till hur du gör ”älvglitter” på burk!

Källa

7. Dekorativt med plastdjur på locket 

Har du gamla plastdjur som ligger och skräpar där hemma? Gör dig för allt i världen inte av med dem! Tillsammans med glasburkar och sprejfärg kan du skapa världens läckraste förvaringsburkar till godis och annat smått och gott. Det här exemplet från Upcycle That är bara en i raden av tips på vad du kan göra med glasburkar och plastfigurer.

Källa

8. Ananas av en glasburk 

Ananasglasburk – ett pysseltips från Yesterday on Tuesday – ger hemmet en festlig touch. Måla en glasburk i en knallgul målarfärg, rita dit ananasmönster och låt torka. Häll sedan i jord och plantera en suckulent däri så har du skapat ananasglasburken. Jätteenkelt. Eller så kan du följa Yesterday on Tuesdays exempel att fylla burken med godis och att ha en plastsuckulent som lock.

Källa

9. Väldoftande örtljus på burk 

Gör egna ljus av bland annat bivax och torkade örter. Om du, som Adventures in Making har gjort, häller ljusmassan och de torkade örterna i en glasburk och låter blandningen stelna får du ett sött och väldoftande ljus att alltid ha framme (nåväl, tills det brinner ner åtminstone).

Källa 

Lycka till med pysslet!

 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar