Krönika: Vettiga vardagsplikter

Nu är allt som vanligt igen med jobb, skola och ungarnas föreningsliv som kräver föräldraengagemang och pengar för att fungera. Tungt, men jag har hittat en riktigt bra produkt att sälja.


Energibesparande glödlampa för trötta föreningsföräldrar.

Nu ligger vardagsfilten ordentligt över axlarna igen. Ibland är den tung, grå och fuktig som vädret, men emellanåt också varm och mysig. Trots allt har vardagslunk och rutiner sina fördelar. Det är kul att träffa jobbarkompisarna igen och ungarna har lämnat det vegetativa stadiet med alltför mycket koncentrerad syskonkärlek på liten yta, och är i full gång med skola och aktiviteter igen. Och inte bara de förstås. Som förälder till idrottsutövande barn har man många plikter, särskilt om de sysslar med hockey! I vår förening är i alla fall är engagemangskravet betydligt högre där än i fotbollen – mina grabbar håller på med båda sporterna – och musik, men där behöver vi föräldrar bara lyssna glatt på några konserter per år -that´s it.

Men hockey är dyrt. Trots höga avgifter behövs ständigt tillskott i kassan till cuper, resor, material med mera. Genom åren har vi sålt allt från amaryllis, korv, kakor, stearinljus och trisslotter till ÄGG för att hålla laget flytande. Och att inte de 13-åriga grabbarna själva vinglar runt i grannskapet med äggkartor säger ju sig själv. Där måste föräldrarna hjälpa till med skjutsning. Visst är det bra att ungarna själva får vara med och jobba, det tycker jag, men ju mindre föräldraengagemang som krävs på just denna front, desto bättre. Vi står ju redan i kiosken, sitter i kassan när A-laget spelar, sitter i speakerbåset när det spelas match…

Men nu har jag hittat en bra produkt att sälja. Inte alltför tung eller kraschriskabel att bära för ungar (föräldrarna slipper alltså!) ingen färskvara som börjar lukta efter ett tag så att man själv tvingas köpa de sista lådorna. Dessutom är det en miljövänilig och BRA produkt som alla behöver, eller i alla fall BORDE behöva. Produkten jag pratar om heter Lågenergilampor. Företaget Smartel har ett samarbete med Philips och erbjuder skolklasser och föreningar att sälja olika paket med lågenergilampor, från 250 kr.

Ett mycket bra initiativ, särskilt nu som EU börjar fasa ut glödlamporna från och med i år. Jag ska genast tipsa lagledningen om detta och häng gärna på om du också har barn som samlar pengar till skolresa eller sin förening. Men bor du strax norr om Stockholm så vänta några veckor så att vi hinner sälja in på våra områden först!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar