Bosse Rappnes bästa tips för att dekorera med pumpor

Pumpor hör Halloween och hösten till! Trädgårdsproffset Bosse Rappne ger dig sina bästa tips för att dekorera med pumpor. 


Små dekorationspumpor i olika former, storlekar och färger är perfekta att dekorera med under höstens högtider, som Halloween.

– Jag tycker att det är snyggt att bara lägga dekorationspumporna på ett fat eller bord. Gruppera gärna, kanske tre-fem stycken tillsammans, och dekorera med en växt med höstfärger runtom, säger trädgårdsmästaren Bosse Rappne, som driver Slottsträdgården Ulriksdal.

Murgröna är en växt som passar fint att dekorera med och som trivs både utomhus och inomhus.  

– Plocka upp höstfärgerna i pumporna – rött, brunt och gult och välj växter därefter. Barrväxter och olika sorters ljung är också härliga utomhusväxter på hösten.

Vad är ditt eget trädgårdsprojekt om senhösten?

– Drömma om våren och nya idéer för trädgården. Jag bläddrar i tidningar och planerar. Om jag inte har en perennrabatt jag inte är nöjd med förstås, då är det en bra tid att möblera om den.

Gruppera dekorationspumporna på ett fat.

3 pumpatips från Bosse Rappne

  1. Välj växter som passar med pumporna beroende på om de ska vara ute eller inne. Åk till din lokala trädgårdshandel och fråga. Beroende på var du bor i landet är förutsättningarna olika.
  2. Hantera pumporna försiktigt, likt äpplen. Stöt dem inte och stick inte hål, då håller de sig inte fina lika länge.
  3. Om det är frostkallt bör du dekorera med dem inomhus istället för utomhus. Dekorationspumpor är känsliga för kyla och kan börja ruttna om de frusit, och då luktar de riktigt illa.

Trädgårdsproffset Bosse Rappne driver Slottsträdgården i Ulriksdal.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar