Elektronik

Elektronik för ditt hem

Det är många hushåll som har mängder av elektronik i hemmet, allt från TV-apparater och dammsugare till datorer, radio och hemmabio. Här samlar vi de senaste produkterna och testerna inom hemelektronik, men även information om hur hemelektroniken kommer att fungera i framtiden.

Läs mer

Det trådlösa hemmet

Elektronikprylar är något många har gott om. För att slippa sladdar som går tvärs över rummet, eller tar upp onödig yta kan du göra ditt hem trådlöst.

Det finns gott om trådlösa elektronikprylar, bland annat kan du ha ett musiksystem som streamas över wifi, spara bilder och filer i ett moln, trådlösa tangentbord och mycket mer. Är du intresserad av hur du får ditt hem trådlöst? Ta en titt på listan som handlar om apparaterna som gör ditt hem sladdfritt.

 

Så får du bästa uppkopplingen

Elektronik i all ära, men ibland fungerar det inte riktigt som vi önskar. Vill du ha bättre bredbandsuppkoppling? Det finns flera aspekter som kan göra ditt bredband långsammare än vad det egentligen borde vara. Vi i Villa har samlat tips på vad du bör tänka på för att få snabbare uppkoppling.

 

Elektronikprylar i julklapp

Hemelektronik är ofta både roligt och praktiskt. Elektronikprylar är något som brukar uppskattas att få i present. Vill du få känslan av att sova under en klar stjärnhimmel, eller är din partner kanske en chokladälskare som du vill ge en unik datormus till? Vi i Villa har samlat tips på flera häftiga julklappar till alla typer. Det är aldrig för tidigt för att börja planera julklappshoppingen.

Hemelektronik i framtiden

Hemmateknikbranschen har under senare tid uppdaterats allt oftare. I framtiden tror Mike Laude, chef på Boses designcenter att vi inte kommer ha några sladdar, färre apparater och mer trådlös kommunikation. Mike talar om hemelektronik, design och människors behov här.

 

Hemelektroniken som kan styra ditt fritidshus

Med hjälp av en smart elektroniklösning kan du värma upp, och styra elektroniken i ditt fritidshus trots att du flera mil därifrån. Det enda du behöver göra för att få det att fungera är att ringa ett telefonsamtal. Med hjälp av den här specialelektroniken kan du styra lampor, radio och husets värme. För att läsa om hur det fungerar, läs artikeln om hur du sköter värme och övrig elektronik på distans.

Giftig hemelektronik

Nästan en femtedel av hemelektroniken är giftig. Hemelektronik innehåller bly vilket kan vara skadligt för människor och framförallt för barn. Konsekvenserna är alltså hälsorisker och en mängd farligt avfall. Mer information hittar du i artikeln om giftig hemelektronik.

Bästa produkterna för det smarta hemmet
smarta hemmet temperatur

Bästa produkterna för det smarta hemmet

Nyfiken på det smarta hemmet, men svårt att veta var du ska börja? Det finns en uppsjö olika sätt att förenkla vardagen med hjälp av teknik, här går vi igenom några populära varianter.

Ikea lanserar ny app för smarta hem!

Ikea lanserar ny app för smarta hem!

Nu introducerar Ikea Dirigera, en ny hubb för smarta produkter, och den nya appen Ikea Home smart för smarta hem. Läs mer här!

Framtidens automatiserade bostäder – detta kan vi förvänta oss
ANNONS FRÅN VIDEOSLOTS

Framtidens automatiserade bostäder – detta kan vi förvänta oss

Att allt fler processer blir automatiserade i dagens samhälle råder inget tvivel om. Från att vi kan sätta i gång dammsugaren med mobilen, till att installera smarta gardiner som kan tidsinställas för när de ska rullas ned. Men framtidens bostäder stannar inte enbart vid de självgående prylarna. Framtidens villor och lägenheter är tänkta att vara…

Smarta hem allt vanligare – så gör du för att digitalisera din villa
ANNONS FRÅN GOPLAY

Smarta hem allt vanligare – så gör du för att digitalisera din villa

Digitaliseringen har utan tvekat förenklat vår vardag. Allt fler väljer att installera smarta prylar i sitt hem, vilket gör att man kan styra allt från belysning till gräsklippare enbart med hjälp av sin egen röst. Men hur gör man egentligen för att komma i gång?