ANNONS FRÅN BOXER

Hos familjen Henningsson är alla uppkopplade – hela tiden!

Hemma hos familjen Henningsson används internet flitigt, vilket betyder att de behöver ett snabbt bredband för att kunna surfa utan problem. Sedan familjen skaffade fiber har deras surfande blivit betydligt bättre.

Precis som i många andra familjer ägnar Henrik, Kristina, Vilmer och Viggo Henningsson från Sundsvall mycket tid åt att surfa, spela online samt streama film och serier. Sedan drygt två år tillbaka har familjen fiber i huset, vilket har förändrat familjens surfande till det bättre. Nu måste de inte längre slåss om datorn hemma, utan det går lika smidigt att använda mobilen.

– Surfandet har blivit betydligt snabbare, det laggar aldrig, utan det fungerar otroligt bra, säger Henrik.

Vad använder ni fiber till?

– Framför allt för att surfa, men även för att titta på tv – allt går ju genom fiber. Vi tittar främst på Netflix, HBO och vanliga tv-kanaler. Favoritserien just nu är The Americans. 

Att vara utan fiber vore otroligt jobbigt

Nu när familjen har fiber säger Henrik att de aldrig skulle kunna tänka sig att byta till något annat. Ett liv utan fiber kan han knappt tänka sig.

– Tidigare hade vi inte fiber, och då var kvaliteten på uppkopplingen mycket sämre. När bredbandet inte funkar så är det otroligt jobbigt, vi använder det nästan konstant på ett eller annat sätt. 

Behöver aldrig ringa kundtjänst

Med fyra personer i familjen har det tidigare kunnat bli problem när alla vill använda internet samtidigt – något som Henrik menar har förändrats helt med fiber.

– Vi har aldrig några problem med att internet laggar eller liknande – vi behöver aldrig ringa kundtjänst som vi har gjort med tidigare leverantörer när det har krånglat. 

Vad är det bästa med fiber?

– Med fiber går surfandet snabbt även när hela familjen använder olika apparater samtidigt – en tittar på Netflix, en på tv, och barnen spelar Minecraft på datorn.


Om familjen Henningsson

Namn och åldrar: Henrik, 40, Kristina, 35, Vilmer, 8, och Viggo, 4.
Bor: I Sundsvall.
Gör: Henrik är lärare och Kristina är arbetsterapeut.

Fråga Boxer

”Hur får jag bättre wifi-täckning i sovrummet?”

Hej! Vi har nyligen skaffat snabbt bredband via fiber men har dålig täckning i vissa delar av huset. Till exempel funkar det inte så bra att titta på Netflix i sovrummet. Finns det några enkla knep som förbättrar täckningen i huset?

Hälsningar Catarina

Jakob Schenström, digital chef på Boxer, svarar: 

Hej Catarina! Att få bättre täckning på sitt bredband är en utmaning som många har. Det finns flera faktorer som tillsammans skapar bästa möjliga förutsättningar för att ni ska få ett så bra wifi som möjligt i ert hus. 

Det första jag skulle rekommendera dig är att placera routern så centralt i huset som möjligt. Den ska inte vara instängd i ett skåp eller gömd bakom en möbel. 

Det är svårt att ge en generell instruktion för exakt placering, ofta behöver man prova sig fram. Men börja med att ställa routern någon meter från golvet med framsidan vänd mot sovrummet, testa dig därefter fram genom att vinkla routern på olika sätt för att se var du får bäst wifi-signal till sovrummet. 

Två direkt dåliga placeringar är exempelvis bakom er tv eller i närheten av annan elektronisk utrustning, då det kan störa. Har ni ett större hus kan det vara en god idé att investera i så kallade wifi-förstärkare, för att förlänga signalen ut i huset.

Lycka till!

Jakob Schenström, Digital chef på Boxer.

Har du frågor om bredband via fiber?

Läs mer här: Boxer Bredband eller ring våra fiberrådgivare på tel 90 111. Öppet vardagar 8-21 och helger 9-20.

Mest lästa artiklar