ANNONS FRÅN BOXER

Hitta tillbaka till dina favoritkanaler

Tv-experten Anders Lycke, operativ chef på Boxer, hjälper dig att hitta tillbaka till favoritserierna och sporten. Datumet att hålla koll på – för just dina tv-kanaler

Under 2017 byter Teracom utrustning på sina sändarstationer, vilket gör att din tv inte kommer att fungera. Men lugn – uppehållet på dina tv-kanaler gäller bara under en dag mellan klockan 10.00 och 18.00 på ett specifikt datum.

Sunne, Filipstad, Karlstad – 25 april.
Borlänge, Örebro, Västerås – 30 maj.
Borås – 13 juni.
Jönköping, Nässjö, Motala, Kisa – 5 september.
Skövde, Varberg, Halmstad, Finnveden – 19 september.
Vislanda, Emmaboda – 3 oktober.
Helsingborg, Hörby, Malmö, Karlshamn, Karlskrona – 17 oktober.
Stockholm – 31 oktober.

Vad behöver jag göra? Säkerställa att du har rätt hårdvara se punkt 2. Gör en kanalsökning se punkt 3.

Se till att du har rätt tv-box

I och med uppfräschningen av kanalernas sändarutrustning så kommer vissa tv-boxar, framför allt de av en äldre modell, behöva bytas ut, så se till att du har rätt tv-box redan nu. Det går att byta boxen när som helst men senast dagen då omläggningen sker, om du inte vill missa några veckors tv-tittande.

Vad behöver jag göra? Kontrollera om din box stödjer den senaste sändningstekniken. Plocka fram fjärrkontrollen och tryck på din kanalguide. Tänk på att välja din orginalkanalguide och inte en favoritkanallista.

Ser du SVT1 HD i listan? 

Ja: Du har rätt hårdvara och behöver inte byta box.

Nej: Du måste byta hårdvara eller TV. Ring Boxers kundservice på telefonnummer 0771-21 10 00 för att ta del av ditt erbjudande. Du kan även logga in på Mina Sidor på Boxer.se för att se vilka erbjudanden du kan ta del av. Tänk på att de har några dagars leveranstid så var ute i god tid!

Gör en kanaluppdatering

Alla som tittar på fri-tv, antingen enbart eller via andra tv-apparater i hushållet behöver göra en kanalsökning/ominstallation av sin digitalbox eller tv för att få fortsatt tillgång till tv-kanalerna efter den regionala frekvensomläggningen. Är du en Boxerkund kommer du att behöva göra en kanalsökning och i vissa fall även en ominstallation av boxen efter det att frekvensomläggningen är gjord. Det vill säga efter klockan 18 på själva omläggningsdagen.

– Alla som tittar på fri-tv samt Boxerkunder behöver göra en kanalsökning/ ominstallation av sin digitalbox eller tv för att få fortsatt tillgång till tv-kanalerna efter den regionala frekvensomläggningen, säger Anders Lycke, Operativ chef på Boxer.

Vad behöver jag göra? Gör en kanalsökning. Se här. Får du fortfarande inte fram dina tv-kanaler? Ring Boxers kundservice på telefonnummer 0771 21 10 00.

”Jag har beställt fiber – berörs jag av frekvensomläggningen?”

Fråga Boxer: Jag är kund till Boxer idag och har ett tv-paket via antennen. Jag har beställt fiber och kommer få det installerat till mitt hus inom kort. Berörs jag av förändringarna i och med frekvensomläggningen då?
Rickard, villaägare 

Jakob Schenström, digital chef på Boxer, svarar:

Hej Rickard!

Grattis till ett bra beslut att skaffa fiber till ditt hus. Framtidssäkert! Om du väljer att beställa tv via fiber så kommer du inte beröras då du får tv-signalen via din fiberkabel istället för via din antenn på taket som tillhör det digitala marknätet. Men bara för att du skaffar fiber till huset innebär inte det att du måste ta in tv-signalen via fiberkabeln. Du kan självklart fortsätta att titta på tv på samma sätt som tidigare och beställa ditt bredband via fiber.

En annan viktig aspekt är att du kanske inte har fiber till sommarstugan/båten/ husvagnen. Om du fortsättningsvis vill titta på ditt tv-paket där så behöver du fortsatt använda tv-antennen och det digitala marknätet där. Vilket det är en bra lösning för!

Jakob Schenström, Digital chef på Boxer.

Därför sker en frekvensomläggning

  • År 2014 beslutade regeringen att en del av de frekvenser som idag används för tv-sändningar, bland annat det så kallade 700-bandet, ska avsättas för telekom- tjänster, till exempel mobilt bredband.
  • Som ett resultat av det sker en omflyttning av tv-kanalers sändarfrekvenser. Teracom startade arbetet med att frigöra 700 MHz-bandet i april 2016 – först ut var Kiruna och Pajala. Arbetet förväntas fortgå i resten av landet och vara färdigt 31 oktober 2017.
  • En del betaltv-kanaler byter även utsändningstek- nik, vilket gör att de Boxerkunder som idag inte har DVB-T2 mottagare behöver byta utrustning för att kunna se samma utbud som tidigare.

 

Har du frågor om frekvensomläggningen?

Läs mer om den nya sändningstekniken för tv här eller kontakta våra kundrådgivare: 0771-21 10 00, Öppet 8–21 vardagar och 9–20 helger.

Mest lästa artiklar