Tekniska under

Det är lätt att drabbas av besinningslöst ha-begär när all teknik där ute verkar bättre, snyggare och smartare än det man har hemma. Ändå kan vi inte låta bli att fresta… Här är sakerna som faktiskt hjälper till och underlättar i vardagen.

<!-- title --></picture> som underlättar vardagen!”></p>
<p><strong>Med en fjärrkontroll styr du ljus,</strong> värme, persienner med mer i hela huset. Här är ett radiostyrningssystem från Jung som är utvecklat för att göra detta möjligt i ett hus med redan befintlig elinstallation, man behöver alltså inte dra om all el i huset för att få ett smart hus. Pris från cirka 2 900 kronor för den enklaste utrustningen. Treotham.</p>
<picture><source media=

Teve i badet! Fullständigt vattentät med en fjärkontroll som flyter. Tilevision är en högupplöst, 12 volt, lcd-teve med en skärm från Samsung. Teven är bara 75 millimeter djup vilket innebär att den passar in i de flesta väggar och är lätt att installera eller ta bort. Finns att få i två storlekar, 17 tum och 23 tum widescreenformat. Pris från 22 900 kronor. Tilevision.

Komplett väderstation. Här en riktig värsting – WMR 100N – men det finns både billigare och enklare modeller. Pris cirka 3 000 kronor. Oregon Scientific.

Allt bättre bild. Här är världens första blu-ray-spelare BD-P1000. Och vad är då det? Jo, det är vad som kommer efter dvd. Ännu bättre bild och ännu fler möjligheter utlovas, en enda skiva rymmer 50 gigabyte. Pris cirka 12 995 kronor. Samsung.

Släpp musiken fri i hela huset. Genom att bygga in högtalare i vägg och tak får man diskreta lösningar på ställen där man vanligtvis inte har plats för högtalare. Octupus heter systemet som har fyra ljudzoner komplett med högtalare, kontrollpanel och fjärrkontroll kostar 23 000 kronor. Altavox.

Med ett komplett ljudsystem för hela huset kan man via en display i varje rum styra cd-spelare, radio, teve-boxar, musik-datorer med mera. Man kan också ansluta en iPod, göra den tillgänglig i hela huset och i varje rum navigera mellan olika låtar och spellistor. MODE kontrollpanel ingår i SpeakerCrafts så kallade multiroom-system. För fyra zoner (rum) inklusive fyra kontrollpaneler kostar det 41 000 kronor. Altavox.

Köpinformation

Altavox, www.altavox.se
Oregon Scientific, www.oregonscientific.se  
Samsung, www.samsung.se   
Tilevision, www.tilevision.se
Treotham, www.treotham.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

TV: Redaktionens bästa klipp!

Mest lästa artiklar