VIDEO: Så färgar du ägg med naturliga råvaror

Att färga ägg är både roligt, enkelt och något som hela familjen kan göra. Genom att välja råvaror med extremt mycket färg, som rödbetor, rödkål, gurkmeja och blåbär, har det porösa ägget lättare att dra åt sig färgen, och lämnar dig med ett magiskt resultat.     

Rött ägg ­– rödbeta

Du behöver

  • Kastrull
  • Vatten
  • Ägg
  • Rödbeta
  • Ättika

Gör så här

  1. Koka ägget och låt svalna
  2. Skala och skiva rödbetan
  3. Fyll en kastrull med 4 dl vatten
  4. Fördela rödbetan i kastrullen, tillsätt lite ättika
  5. Sjud i cirka 20 min, låt svalna
  6. Täck ägget med blandningen, låt stå i minst 1 timme. Ju längre den står, ju mörkare färg får ägget
  7. Du är klar!

Blått ägg – rödkål

Du behöver

  • Kastrull
  • Vatten
  • Ägg
  • Rödkål
  • Ättika 

Gör så här

  1. Koka ägget och låt svalna
  2. Skiva rödkålen
  3. Fyll en kastrull med 4 dl vatten
  4. Fördela rödkålen i kastrullen, tillsätt lite ättika
  5. Sjud i cirka 20 min, låt svalna
  6. Täck ägget med blandningen, låt stå i minst 1 timme. Ju längre den står, ju mörkare färg får ägget
  7. Du är klar!

Gult ägg – gurkmeja

Du behöver

  • Kastrull
  • Vatten
  • Ägg
  • Gurkmeja

Gör så här

  1. Koka ägget och låt svalna
  2. Fyll en kastrull med 4 dl vatten
  3. Häll i 2 msk gurkmeja i kastrullen
  4. Sjud i cirka 20 min, låt svalna
  5. Täck ägget med blandningen, låt stå i minst 1 timme. Ju längre den står, ju mörkare färg får ägget
  6. Du är klar!

Lila ägg – blåbär och hallon

Du behöver

  • Kastrull
  • Vatten
  • Ägg
  • Blåbär och hallon

Gör så här

  1. Koka ägget och låt svalna
  2. Fyll en kastrull med 4 dl vatten
  3. Häll i 1dl hallon och blåbär i kastrullen
  4. Sjud i cirka 20 min, låt svalna
  5. Täck ägget med blandningen, låt stå i minst 1 timme. Ju längre den står, ju mörkare färg får ägget
  6. Du är klar!          

 

Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar