Rött ägg – rödbeta
Du behöver
- Kastrull
- Vatten
- Ägg
- Rödbeta
- Ättika
Gör så här
- Koka ägget och låt svalna
- Skala och skiva rödbetan
- Fyll en kastrull med 4 dl vatten
- Fördela rödbetan i kastrullen, tillsätt lite ättika
- Sjud i cirka 20 min, låt svalna
- Täck ägget med blandningen, låt stå i minst 1 timme. Ju längre den står, ju mörkare färg får ägget
- Du är klar!
Blått ägg – rödkål
Du behöver
- Kastrull
- Vatten
- Ägg
- Rödkål
- Ättika
Gör så här
- Koka ägget och låt svalna
- Skiva rödkålen
- Fyll en kastrull med 4 dl vatten
- Fördela rödkålen i kastrullen, tillsätt lite ättika
- Sjud i cirka 20 min, låt svalna
- Täck ägget med blandningen, låt stå i minst 1 timme. Ju längre den står, ju mörkare färg får ägget
- Du är klar!
Gult ägg – gurkmeja
Du behöver
- Kastrull
- Vatten
- Ägg
- Gurkmeja
Gör så här
- Koka ägget och låt svalna
- Fyll en kastrull med 4 dl vatten
- Häll i 2 msk gurkmeja i kastrullen
- Sjud i cirka 20 min, låt svalna
- Täck ägget med blandningen, låt stå i minst 1 timme. Ju längre den står, ju mörkare färg får ägget
- Du är klar!
Lila ägg – blåbär och hallon
Du behöver
- Kastrull
- Vatten
- Ägg
- Blåbär och hallon
Gör så här
- Koka ägget och låt svalna
- Fyll en kastrull med 4 dl vatten
- Häll i 1dl hallon och blåbär i kastrullen
- Sjud i cirka 20 min, låt svalna
- Täck ägget med blandningen, låt stå i minst 1 timme. Ju längre den står, ju mörkare färg får ägget
- Du är klar!