Sätt färg på möblerna!

Så enkelt att man nästan glömmer bort det. Färg kan verkligen göra underverk med det mesta!

måla stol


Finare än nytt! Tidningsstället fick helt ny status hemma med guldkostym, liksom metalljusstaken som är målad i metallkulören ”Ocean 17”. Byrålådorna är målade i kulörerna (uppifrån) Ocean (metall), Guld (metall), Högtryck, Vit (blank), Azurit samt Högtryck. Samtliga färger är Svanenmärkta Aqua Lackfärg Elegant från Beckers.

Man behöver inte alltid köpa nytt. Många gånger räcker det med att pigga upp det man redan har, eller fynda något billigt begagnat som man sätter personlig prägel på.

Tvätta och slipa

Viktigt, som vid allt målningsarbete, är underarbetet. Givetvis beror det på vilken ambitionsnivå man har, men att tvätta ordentligt, gärna med målartvätt, samt sandpappra lite lätt, särskilt på redan målade eller lackade möbler, för att få färgen att fästa bra, är ett måste. Givetvis måste du även torka bort allt slipdamm efteråt. Vill du vara mer ambitiös och satsa på något som verkligen ska bli perfekt och hålla länge, bör du grundmåla först, samt eventuellt spackla och slipa ojämnheter. Nytt trä kan behöva lite kvistlack på kvistmärken.

Torka långsamt

Det är skönt att sitta ute i solen och måla, men är det väldigt varmt och soligt finns det risk för att färgen torkar alltför snabbt och blir svår att måla med. Likaså kan det fastna flygfän eller småskräp i färgen. Det är också lätt att ha för bråttom med att måla andra gången. Oftast behövs två eller tre strykningar, men om färgen inte hinner torka ordentligt mellan kan det bli knottrigt och fult. Läs på färgburken vad som gäller för just din färg.

Möblerna är målade med Beckers vattenlösliga och Svanenmärkta Aqua Lackfärg, ”Elegant”. Till den, som till all vattenlöslig färg, passar det bäst med en mjuk pensel, gärna med syntetborst.

Före

Tips vid rinningar

Undvik rinningar genom att inte ta för mycket färg i penseln och stryka färgen även en gång tvärs över högst upp på stora, släta ytor. Har du ändå fått rinningar, vänta tills färgen torkat ordentligt, slipa sedan försiktigt bort ojämnheterna och måla över på nytt.

Köpinformation

Beckers www.beckers.se

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar