Fem tips för homestyling

Nästan hälften av svenskarna tror att homestyling kan öka slutpriset med tio procent eller mer vid en bostadsförsäljning. Här får du fem tips på hur du kan styla ditt hem inför en visning.


I en Sifo-undersökningen, som gjorts på uppdrag av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, svarade 65 procent av svenskarna att de är dåliga på homestyling. Samtidigt tror 47 procent att insatser för att visa bostaden från sin bästa sida kan öka slutpriset med tio procent eller mer. Totalt har 1 000 svenskar i varierande åldrar svarat.

Så stylar du inför visning

Anna Wallin, grundare av företaget Homesthlm, delar med sig av fem tips som får din bostad att ge ett bra intryck.

1. Snygga upp. För mycket saker på en visning kan ge ett rörigt intryck. Försök att minimera antalet möbler och prylar utan att det ser alltför tomt ut. Måla över eventuella skavanker, spika fast lister och se till att bostaden är ordentligt städad.

2. Var neutral. På en visning är det viktigt att så många som möjligt ska kunna känna sig hemma i din bostad. Alla har vi olika stilar och inredningsfavoriter. Därför är det bra att ge en neutral känsla. Använd exempelvis vitt, grått, svart och beige framför mer grälla färger.

3. Lys upp på rätt ställen. Genom många lampor med dämpat sken får bostaden ett mysigare intryck utan att kännas murrigt. I sovrum och vardagsrum kan belysningen gärna vara svagare än i exempelvis kök och hall.

4. Tänk på första intrycket. I hallen kan det vara bra att lägga lite extra krut. Tänd några ljus och ställ fram gröna växter om det passar. Med en välkomnande hall får visningsbesökaren en bra första känsla som han eller hon tar med sig in i resten av bostaden.

5. Var vaksam på lukter. Det är hög tid att avliva myten om att kanelbulledoft eller badkaret fullt av paprikor skulle få spekulanterna att lägga ett extra bud på din bostad. Var dock vaksam på andra lukter. Vädra ut och se till att städa kyl, frys och andra förvaringsutrymmen – dessa kommer garanterat att öppnas under visningen.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar