Få full koll på hemmet med Homer

Homer - en smart huspärm som uppdaterar sig själv.

Nu lanseras Homer, en smidig tjänst som ersätter din gamla huspärm.

Med Homer samlar du allt som är viktigt i hemmet på ett enkelt sätt. Kvitton, garantier, färgkoder, bruksanvisningar, foton, anteckningar och mått. Dokumentera din ombyggnation, eller låt en hantverkare lägga in information åt dig. Med mobilen skannar och fotar du enkelt vad du vill.

Homer hittar information åt dig

Homer kommer automatiskt att hitta sådant som är relevant för just dig. Till exempel ritningar och tomtkarta. Det ger en bra grund med viktig information som du som husägare behöver.

Du kan även skanna typskyltar eller kvitton. Baserat på det hämtar Homer den rätta manualen! Allt för att det ska vara så enkelt som möjligt för dig.

Ordning och reda. Tillgängligt för alla. Hela tiden.

Allt ordnas på ett snyggt och strukturerat sätt. Det du lägger in sparas tryggt och du kommer åt det var du än är. All data skyddas med kryptering. Skulle du tappa telefonen finns all information kvar i ”molnet”.

Om du vill kan du dela informationen med din familj eller andra personer, så att alla får tillgång till samma information.

Det blir dessutom så mycket enklare att hitta det man söker när allt finns tillgängligt digitalt. Skippa bläddrandet i pärmen, letandet i byrålådan eller genomläsning av kvitton. I Homer skriver man in det man söker och så kommer det fram.

Bra vid inbrott, brand eller bodelning

Om du har bra koll på dina kapitalvaror och dina föremål med affektionsvärde i Homer, så blir det så mycket enklare och tryggare i det tråkiga arbetet om olyckan skulle vara framme. Homer är det perfekta stället att samla allt detta på – vare sig det är foton på dina rum och smycken, kvitton och fakturor, värdeintyg eller kanske anteckningar om sakers ursprung.

Kom igång direkt

www.homer.co kommer du genast igång med appen. Homer tar dig på en enkel guidad tur. Efter det kan du på egen hand upptäcka och lägga till det du känner är viktigt att spara.

 

iOS: här
Övriga: här

 

 

 

 

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED COLORAMA

Sätt färg på hemmahösten – 9 smarta inredningtips

När kvällarna blir mörkare är det dags att återvända till inomhusmyset. Passa på att förnya stilen i hemmet och förverkliga dina idéer nu innan vintern kommer. Coloramas inredningsexpert Julia tipsar om hur du väljer bland alla färger och tapeter.
tapeter

Hösten är en härlig tid för att satsa lite extra på hemmet, och förnya genom att måla om ett helt rum, sätta upp en tapet eller byta färg på en möbel. Vi översköljs av bilder på inspirerande hem hela tiden, men ibland kan det vara svårt att komma igång med sitt egna, då det finns så många tapeter och kulörer att välja mellan. Ska man vara djärv och satsa på något stormönstrat eller färgstarkt, eller något mer diskret som passar det mesta? Och klarar man av att göra jobbet själv?

Med rådgivning från de som kan blir allt så mycket lättare. På Colorama får du hjälp av utbildade experter inom färg, tapet, kulörmatchning och heminredning att hitta rätt produkter till just ditt projekt, utifrån ett brett sortiment. Här får du all vägledning som behövs för att uppnå ett lyckat resultat. Nedan bjuder Coloramas inredningexpert Julia på några tips om vad du ska tänka på inför valet av färg och tapet.

Välja färg och tapet – 9 smarta tips

1. Skapa harmoni med huset

När är huset byggt? Ta gärna reda på vilka stilar och färgval som var aktuella då för att väcka inspirationen. Att renovera och göra om enligt bostadens tidsepok skapar ofta ett harmoniskt och själfullt resultat.

2. Var inte rädd för mönster

Mönstrade tapeter ger hemmet en personlig och ombonad känsla. Och med moderna slitstarka non woven-tapeter, som du sätter upp direkt på en limmad vägg, är det lätt att mönsterpassa.

3. Hitta en röd tråd

Har du hittat en färgsprakande tapet som du fastnat för är det smart att skapa en röd tråd i färgsättningen till det intilliggande rummet. Du kan välja ett liknande mönster i en svagare nyans, eller plocka upp en kulör från tapeten. Ränder blir jättefint i kombination med mönster eftersom det neutraliserar och lugnar intrycket mer än en vit vägg.

4. Matcha med möblerna

Genom att utgå ifrån nyanserna på möblerna i rummet när du väljer tapet eller kulör så skapar du harmoni. De kanske kan fångas upp i ett tapetmönster, eller tvärtom, användas som kontrastfärger som bryter av mot väggarna.

mala om

5. Tänk på ljuset

Vilket väderstreck ligger rummets fönster i? Ljus från norr och öster ger en kall påverkan på kulörer, medan ljus från söder och väster påverkar kulörerna så de känns varma. Grått kan till exempel ändra sig från lila till blått, grönt och rosa. Desto ljusare grå kulör, ju mer förändras den av ljuset.

6. Testa med prover

Eftersom alla kulörer upplevs olika beroende på ljus och storlek på rummet rekommenderar vi alltid att provmåla. Måla gärna upp olika kulörprover på flera av väggarna i rummet och känn efter. En bra tumregel är att måla ungefär 1×1 meter stor yta. Ska du tapetsera är det bra att beställa eller låna med dig tapetprover hem för att se hur tapeten upplevs i rummet.

måla lister

7. Måla in lister och dörrar

Tar du upp en nyans från tapeten för att måla lister och dörrar med, skapar du ytterligare djup i rummet. I många fall ger det ett mjukare intryck än vitt. Men vill du ha klassiskt vita lister och dörrar finns det olika vita kulörer att välja mellan för att skapa känslan av varmt eller kallt.

8. Välj matt glans

När du ska köpa målarfärg ställs du inför valet av glansgrad. Vi rekommenderar att du väljer en så matt väggfärg som möjligt för snyggast finish, gärna Jotun Lady Pure Color eller Alcro ad.stil som båda två är slittåliga, avtorkningsbara och helmatta färger. De är premiumprodukter som står sig bra över tid.

barnrum
En fantasifullt mönstrad tapet kan vara fin i kombination med ränder.

9. Boka en konsultation

Det bästa tipset är att boka en konsultation i butik eller ett hembesök med någon av våra inredningsexperter. Under mötet går ni igenom projektet och du får berätta om dina tankar, behov och önskemål. Sedan träffas ni en gång till för presentation av designförslag.

Här hittar du fler tips!

Colorama.se hittar du fler experttips, mängder av inspiration och din närmaste Coloramabutik där du kan få personlig rådgivning.

Mest lästa artiklar