ANNONS FRÅN VIDAXL

Hur du väljer rätt möbler för ditt hem

När hemägare köper nya möbler tänker de oftast bara på två olika faktorer när de gör sina sista beslut – pris och design. Även om dessa är viktiga aspekter, är de inte de enda aspekterna du borde tänka på då du inreder ditt hem.

Många människor är omedvetna vilka andra faktorer de bör tänka på och det slutar med att de köper möbler som inte passar i deras hem. Om du kämpar för att hitta den perfekta möbeln för ditt vardagsrum, sovrum eller något annat utrymme i ditt hem, följ några enkla tips om hur du väljer rätt möbel för att skapa ett sammanhållet och bekvämt utrymme i ditt hem.

Välj tema

Innan du börjar leta efter specifika möbler är det första du bör göra att välja ett lämpligt tema. Istället för att närma sig varje enskilt rum i ditt hem separat, bör du välja en designstil och tillämpa den på varje rum i huset för att skapa en sammanhängande design. Genom att välja ett tema gör du det så mycket lättare för dig själv att välja möbler som kompletterar varandra. Du bör se till att varje möbel i ditt hem kompletterar varandra, och att välja ett centralt tema är det enklaste sättet att göra det. 

Det finns en mängd olika designstilar du kan välja mellan. Till exempel inkluderar ett modernt tema möbler som är metalliska och kantiga. Å andra sidan kommer en avslappnad stil att innehålla möbler som ger en mysig och naturlig känsla med enkla tillbehör inbyggda. Vilken stil eller estetik du än väljer är upp till dig, men att se till att din stil är konsekvent mellan rummen, det är viktigt eftersom det gör det lättare för dig att välja bitar som kompletterar varandra.

Lägg märke till textilier och struktur

När du har valt en övergripande designstil och börjat handla möbler, är nästa sak du bör tänka på vad varje möbel är gjord av. Textilierna och strukturerna i en soffa, stol eller sovrumsset är en extremt viktig faktor som varje husägare bör överväga. Det beror på att vissa textilier och texturer håller längre än andra. Till exempel tenderar möbeltextilier gjorda av nylon, olefin och polyester att hålla längre än möbler gjorda av bomull, linne och ull. Att köpa möbler som håller så länge som möjligt bör vara din första prioritet när du väljer möbler, med tanke på hur dyra vissa delar kan vara. Textilierna och materialen är en bra indikator på hur länge dina möbler kommer att hålla.

Fundera på layouten i varje rum

Den tredje faktorn är att överväga layouten för varje rum. Måtten, belysningen, inredningen och avstånden i varje rum är extremt viktiga att tänka på. Till exempel skulle det inte vara meningsfullt att köpa stora möbler för ett litet rum eller små möbler för ett stort rum. Du vill försäkra dig om att storleken på möblerna passar inom måtten på rummet som du sätter den i. Försök dessutom att se till att de köpta möblerna kan passa ihop utan att bli överfulla. 

Även om pris och design är viktiga faktorer när man möblerar ett hem, finns det andra viktiga faktorer som också måste beaktas. Du bör också överväga vad möblerna är gjorda av, om de kompletterar andra delar i ditt hem eller inte, och om de passar inom måtten på det utrymme du försöker skapa. Så länge du har dessa faktorer i åtanke nästa gång du möblerar ett nytt hem eller gör om ditt nuvarande utrymme, kommer du att skapa det perfekta hemmet.

Definiera dina egna behov

En miljö, som ett sovrum, har olika behov beroende på vem som använder den. En person behöver en enkelsäng, medan ett barnrum för två bröder behöver två enkelsängar eller en våningssäng. Behoven kan också bli mer specifika. Barnens rum för syskon kan kräva två nattygsbord eller en större yta för att studera.  På så sätt kan du anpassa listan över möbler som behövs för ditt projekt. Det är viktigt att stanna upp och fundera över vad din familj verkligen behöver, och hur du kan lösa problemet med dina hemmöbler för att göra vardagen mer bekväm för alla.

Varje rum eller utrymme i huset har specifika användningsområden och behöver därför specifika möbler. Dessa utrymmen är organiserade efter deras aktiviteter; matsalen för att äta, vardagsrummet för att vila eller som en mötesplats, sovrummet för att sova, och så vidare. Om du börjar göra din lista över möbler, börja med att bestämma vilken typ av möbel du behöver beroende på rummet och fundera på alternativ. Du kan till exempel välja sängbord i ditt sovrum eller gå en annan väg. Du kanske vill gömma undan TV:n eller inte vill ha en i ditt sovrum alls eller önskar en läshörna med en mysig sittplats och bra belysning. Allt är förstås beroende av kvadratmetrarna du har i varje rum.

Shoppa möbler online

Ett hem är inte ett hem utan möbler. När du väljer dina möbler innebär det att du kan skapa ett hem som verkligen återspeglar dig själv. Oavsett om du vill ha en industriell, lantlig eller modern inredning har vidaXL de möbler som du letar efter. Utbudet är överraskande brett och nätsidan är uppbyggd så det är lätt att navigera och hitta exakt det du letar efter.

Mest lästa artiklar