Spana in Ikeas vårnyheter för 2017

Har du också gått och längtat efter Ikeas nyheter? Vi har listat 15 av våra favoriter. 

Gungstolen

Gungstolen

Byt ut fåtöljen till en mysig gungstol och utmana möbleringen i vardagsrummet. Stolens plastskenor skyddar golvet och kuddfodralet kan lätt tas av. Pris 2 995 kr.

Den smarta krukan

Den smarta krukan

Med självbevattningskrukan kan växten suga åt sig vatten när den blir törstig. Krukan kommer i 3 delar. Pris 249 kr

Lampan som blir en del av inredningen

Lampan som blir en del av inredningen

Skapa ett stämningsfullt ljus med den snygga golvlampan från PS 2017. Lampan har ett behagligt ljusflöde som inte bländar. Pris 699 kr.

Rullbordet

Rullbordet

Bordet kan användas som sidobord likaväl som sängbord. Det flyttas smidigt med hjälp av sina hjul och handtag. Pris 799 kr.

Inredningsdetaljen

Inredningsdetaljen

Inred ditt hem med växter som inte behöver vattnas. Keramik-kaktusarna kommer i set om 3. Pris 179 kr.

Hyllorna i olika färger

Hyllorna i olika färger

Med de enkla skåpen kan du skapa en asymmetriskt eller annorlunda förvaringsmöbel, som passar i alla utrymmen. Skåpet kommer i olika färger. Pris 100 kr.

Modernt och lekfullt mönster

Modernt och lekfullt mönster

Ge ditt kök en härlig färgklick med Ikeas moderna och lekfulla porslin. Mönstret är inspirerat från modevärlden och naturen. Pris från 25 kr.

Soffan med många kuddar

Soffan med många kuddar

Den mysiga 2-sits soffan har 36 kuddar och kommer i två olika färgutföranden. Kan endast köpas i butik. Pris 3 390 kr.

Den snygga tvättkorgen

Den snygga tvättkorgen

Du kan enkelt ta ur tygpåsen och bära med till tvättstugan och med plastfötter skyddar den från fukt. Pris 299 kr.

Det runda soffbordet

Det runda soffbordet

Soffbordet med en generös och luftig design. Bordet är 60 cm i diameter och du får plats för filtar, tidningar och ges samtidigt möjligheten att flytta på serveringsbrickan vid behov. Pris 499 kr.

Ballonglampa

Ballonglampa

Lys upp barnrummet med den snygga ballonglampan. Lampan ger ett mjukt stämningsljus och kommer i färgerna gul, blå och röd. Pris 79 kr.

Den enkla hyllan

Den enkla hyllan

Hyllan monteras enkelt utan verktyg. Du kan med fördel bygga ihop fler hyllsektioner efter eget behov. Justerbara fötter ger ett stadigt fäste i golvet. Pris från 558 kr.

Fåtöljen som blir en inredningsdetalj

Fåtöljen som blir en inredningsdetalj

Med sitt mjuka nättyg får kroppen ett bra stöd och den blir behaglig att sitta i. Den väger lite och flyttas lätt. Pris 1 495 kr.

Flerfärgad prydnadskudde

Flerfärgad prydnadskudde

Tyget av bomullssammet ger en mjuk känsla och färgen ger ett mörkt djup samtidigt som fyllningen av ankfjädrar ger ett bra stöd. Pris 199 kr.

Unika vaser

Unika vaser

Varje vas blir unik då de tillverkats av överblivna glasbitar. Vaserna kommer i ett set om 3. Pris 99 kr.

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED COLORAMA

Sätt färg på hemmahösten – 9 smarta inredningtips

När kvällarna blir mörkare är det dags att återvända till inomhusmyset. Passa på att förnya stilen i hemmet och förverkliga dina idéer nu innan vintern kommer. Coloramas inredningsexpert Julia tipsar om hur du väljer bland alla färger och tapeter.
tapeter

Hösten är en härlig tid för att satsa lite extra på hemmet, och förnya genom att måla om ett helt rum, sätta upp en tapet eller byta färg på en möbel. Vi översköljs av bilder på inspirerande hem hela tiden, men ibland kan det vara svårt att komma igång med sitt egna, då det finns så många tapeter och kulörer att välja mellan. Ska man vara djärv och satsa på något stormönstrat eller färgstarkt, eller något mer diskret som passar det mesta? Och klarar man av att göra jobbet själv?

Med rådgivning från de som kan blir allt så mycket lättare. På Colorama får du hjälp av utbildade experter inom färg, tapet, kulörmatchning och heminredning att hitta rätt produkter till just ditt projekt, utifrån ett brett sortiment. Här får du all vägledning som behövs för att uppnå ett lyckat resultat. Nedan bjuder Coloramas inredningexpert Julia på några tips om vad du ska tänka på inför valet av färg och tapet.

Välja färg och tapet – 9 smarta tips

1. Skapa harmoni med huset

När är huset byggt? Ta gärna reda på vilka stilar och färgval som var aktuella då för att väcka inspirationen. Att renovera och göra om enligt bostadens tidsepok skapar ofta ett harmoniskt och själfullt resultat.

2. Var inte rädd för mönster

Mönstrade tapeter ger hemmet en personlig och ombonad känsla. Och med moderna slitstarka non woven-tapeter, som du sätter upp direkt på en limmad vägg, är det lätt att mönsterpassa.

3. Hitta en röd tråd

Har du hittat en färgsprakande tapet som du fastnat för är det smart att skapa en röd tråd i färgsättningen till det intilliggande rummet. Du kan välja ett liknande mönster i en svagare nyans, eller plocka upp en kulör från tapeten. Ränder blir jättefint i kombination med mönster eftersom det neutraliserar och lugnar intrycket mer än en vit vägg.

4. Matcha med möblerna

Genom att utgå ifrån nyanserna på möblerna i rummet när du väljer tapet eller kulör så skapar du harmoni. De kanske kan fångas upp i ett tapetmönster, eller tvärtom, användas som kontrastfärger som bryter av mot väggarna.

mala om

5. Tänk på ljuset

Vilket väderstreck ligger rummets fönster i? Ljus från norr och öster ger en kall påverkan på kulörer, medan ljus från söder och väster påverkar kulörerna så de känns varma. Grått kan till exempel ändra sig från lila till blått, grönt och rosa. Desto ljusare grå kulör, ju mer förändras den av ljuset.

6. Testa med prover

Eftersom alla kulörer upplevs olika beroende på ljus och storlek på rummet rekommenderar vi alltid att provmåla. Måla gärna upp olika kulörprover på flera av väggarna i rummet och känn efter. En bra tumregel är att måla ungefär 1×1 meter stor yta. Ska du tapetsera är det bra att beställa eller låna med dig tapetprover hem för att se hur tapeten upplevs i rummet.

måla lister

7. Måla in lister och dörrar

Tar du upp en nyans från tapeten för att måla lister och dörrar med, skapar du ytterligare djup i rummet. I många fall ger det ett mjukare intryck än vitt. Men vill du ha klassiskt vita lister och dörrar finns det olika vita kulörer att välja mellan för att skapa känslan av varmt eller kallt.

8. Välj matt glans

När du ska köpa målarfärg ställs du inför valet av glansgrad. Vi rekommenderar att du väljer en så matt väggfärg som möjligt för snyggast finish, gärna Jotun Lady Pure Color eller Alcro ad.stil som båda två är slittåliga, avtorkningsbara och helmatta färger. De är premiumprodukter som står sig bra över tid.

barnrum
En fantasifullt mönstrad tapet kan vara fin i kombination med ränder.

9. Boka en konsultation

Det bästa tipset är att boka en konsultation i butik eller ett hembesök med någon av våra inredningsexperter. Under mötet går ni igenom projektet och du får berätta om dina tankar, behov och önskemål. Sedan träffas ni en gång till för presentation av designförslag.

Här hittar du fler tips!

Colorama.se hittar du fler experttips, mängder av inspiration och din närmaste Coloramabutik där du kan få personlig rådgivning.

Mest lästa artiklar