ANNONS FRÅN RUSTA

Inredaren tipsar: 7 trender för din uteplats i vår och sommar

Hållbara trämöbler, stilsäkra loungegrupper och mysig belysning står i fokus när utesäsongen drar igång. Ta hjälp av Rustas inredare Cecilia Lindqvist som har spanat in sju trender för våren och sommaren.

EXTERN LÄNK: Se alla utemöbler från Rusta här. 

1. Loungestämning på hemmaplan

Att inreda uteplatsen för lata dagar i solen eller mingel med vännerna är ett lyckat drag. Lösningen stavas lounge. En loungegrupp där du kan köpa till enskilda moduler gör det lätt att skräddarsy inredningen efter dina behov. 

– Att placera två soffor mot varandra känns både socialt och inbjudande om du har tillräckligt med plats. Har du begränsat med utrymme är en hängstol den perfekta möbeln för avkoppling, säger Cecilia Lindqvist, inredare på Rusta.

På Rusta hittar du prisvärda loungemöbler i lättskötta och tåliga material.

2. Trämöblerna gör sitt återtåg

Slitstarka material är ett extra klokt val när det kommer till utemöbler, som ofta utsätts både för väder och vind. Till Rustas nya trälounge Villastad finns både 2- och 3-sitssoffa, fåtölj, bord och en rymlig förvaringslåda. Allt tillverkat i FSC-certifierad akacia, vilket innebär trä från leverantörer som verkar för ett ansvarsfullt skogsbruk. 

– Trämöbler har seglat upp på mångas önskelista för uteplatsen, med all rätt. Det är ett tidlöst, stilsäkert och hållbart val, säger Cecilia Lindqvist.

Tips! När du tar fram dina möbler från vinterförvaringen, passa på att olja in träet för att de ska hålla länge. Se fler smarta skötselråd här.

3. Skapa ett extra vardagsrum utomhus

Vill du skapa rumslighet är en paviljong eller en pergola ett hett tips. – De skyddar mot sol och möjliggör även att vara ute när det småduggar lite.

Skapa sommarens skönaste häng med hjälp av en paviljong.

4. Lyxig inramning till budgetpris

Ge uteplatsen ett lyft genom att rama in den med ett glasräcke. Rustas glasräcken i härdat säkerhetsglas finns i flera storlekar och har rostfria stolpar i aluminium. 

– Du behåller ljusinsläppet och får skydd mot vinden samtidigt som du kan hålla koll på barnen på andra sidan glaset, säger inredaren.

Rustas glasräcken är enkla att montera. Till skillnad från räcken i trä krävs inget underhåll som målning.

5. Ingen sommar utan grillat

Varför inte låta grillen ersätta spisen i sommar? Rustas grillar med Gastronomy System har ett specialdesignat galler anpassat för wokpanna, stekpanna eller pizzasten. 

– Om du inte har plats eller möjlighet till en pizzaugn, använd dig av en pizzasten. Ett tips inför middagsbjudningen är att ha alla ingredienser framme och låta dina gäster skapa sina egna pizzor, trevligt och gott!

Utöka din grillrepertoar med hjälp av Rustas Gastronomy system.

6. Mjuka detaljer

Cecilia Lindqvists favoritknep till snabb förändring är att piffa med dynor och prydnadskuddar för utomhusbruk. Enfärgat, djungelmönstrat, blommigt eller grafiskt? Utbudet är enormt.
– Rustas dynor är vattenavvisande, tvättbara och UV-skyddsbehandlade för att inte blekas lika lätt av solen. Med hjälp av en förvaringslåda kan du enkelt stuva undan dina textilier när du inte använder dem. 

Textilier är ett enkelt sätt att förändra på uteplatsen utan att prislappen drar i väg.

7. Låt solen göra jobbet

Att använda solcellslampor är enkelt och kräver ingen el. Lamporna laddas på dagen och lyser när mörkret faller. Lys upp tomtens mörkare delar genom att placera solcellslampor och spotlights där du behöver extra ljus. 

– Solcellslampor kommer vi se mycket av i sommar. Maxa myset med olika solcellsdrivna rislampor i träden eller gå loss bland lekfulla katter, ugglor och igelkottar.

Solceller laddas även när det är mulet, om än med kortare lyseffekt. 

EXTERN LÄNK: Hitta allt för din uteplats på Rusta.

Mest lästa artiklar